Hejdå Gazza…

För mer än ett år sedan bestämde vi att vi skulle omplacera Gazza. Hon och Chio, vår andra hund slogs med ojämna mellanrum och jag fick flera gånger åka till veterinären för att lappa och laga lilla Chio. Det har stressat dem att inte vara sams och påfrestande för oss att veta att de kan ryka ihop. Förutom den psykiska pressen för hundarna är det aldrig kul när ens hundar blir skadade, varken för dem, mitt mattehjärta eller min plånbok. Letandet efter ett nytt hem har legat lite på is men nu när flytten till Tyskland blev aktuell blev det än mer aktuellt att hitta ett nytt hem till henne. Efter lite letande hittade jag ett nytt hem till henne som jag tror blir jättebra. Hon får två bastanta Västergötaspetskompisar på 14 och 8 år, en massa tamråttor, många marsvin, tre barn och en matte att leka med. Jag hoppas och tror att det blir bra men det känns väldigt konstigt att sälja en kompis. Hon brukar ju få vara hos andra ibland men får alltid komma hem igen. Nu kommer hon inte att få komma hem igen och man undrar ju om hon förstår det efter ett tag…
Även om vi pratat om detta länge med barnen blev Atlas jätteledsen när jag sa att Gazza flyttat ifrån oss nu. Vi ska åka och hälsa på henne i sitt nya hem på lördag och lämna alla hennes papper så vi får se om det blir lika sorgligt då. Gazza har alltid varit den av hundarna som accepterat och tyckt om barnen mest. Atlas lekte väldigt mycket med henne som bebis och vill ofta hålla i hennes koppel när vi är ute och går.
IMG_8278IMG_0011IMG_5664

3 kommentarer

 1. Så sorgligt men förhoppningsvis en bra lösning för alla. Hoppas att visiten hos den nya familjen blir bra, det verkar ju var en familj som verkligen gillar djur och Gassa får många nya vänner.
  Ni ha en hel del att ta itu med, spännande att pröva något nytt och Havrepuffarna blir nog det minsta problemet. Tänk så roligt att bekanta sig med alla nya lokala puffar och provsmaka sig fram, nytt varje dag!
  Nu ska jag trotsa alla hagelskurar och ta mig ut för att begå en kamp mot mossan som har invaderat kryddlandet, jag måste ha varit ovanligt lat förra sommaren. Några turer med släpvagnen upp till skogen hör också till programmet idag. Det blir minst fyra släp med småbjörk som ungdomarna samlade ihop under påsken. Prima bastuved!
  Kram till er alla

 2. Lite sorgligt är det ju trots allt, att det inte funkade med Chio och Gazza tillsammans, men du verkar ju ha hittat det perfekta nya hemmet för henne.
  Som du märker har jag äntligen fått tillgång till din blogg. Det ska bli kul att följa ert äventyr på bloggen, men även IRL förstås!! Nästa STORA steg är ju att hitta ett bra boende för er och det hoppas och tror jag ni lyckas med under er vecka i Ingolstadt i maj. Det verkar ju vara en mysig stad.
  Kram från mamma/mormor

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: