Månadens blogg i april – FREEDOMTRAVEL

Mina månadsbloggar är från olika kategorier, skrivna från olika länder men alltid på svenska. Det är dags för April att få en månadsblogg och den jag valt heter FREEDOMtravel.se! Det är en reseblogg som drivs av Helena och Peter Bergström som bor i sin husbåt Freedom i Stockholm. 

I slutet på förra året kom Helena och Peter hem från en årslång campingsemester och europaturné med sin husbild Freedom (både husbilen, husbåten och bilen heter Freedom). Jag och många med mig följde deras resa via deras blogg och fick under året följa med till de allra flesta europeiska länder som har kust mot Atlanten eller Medelhavet.

Freedomtravel.se handlar dock inte bara om camping, Helena och Peter älskar att resa på ALLA sätt. De bor i sin husbåt i Stockholm och jag har på känn att det kommer att komma en hel del inlägg med lite hemester som tema under året. Den svenska huvudstaden har mycket  att erbjuda och vill ni ha Stockholmstips framöver är det Freedomtravel ni ska följa! Det görs allra enklast via bloggens Facebooksida som du hittar HÄR.

Helena och Peter är otroligt duktiga bloggare och eftersom jag är lite bekant med dem privat vet jag hur otroligt och fantastiskt mycket jobb de lägger ner på sin blogg. Förutom att låta oss läsare följa med på alla deras resor genom fina bilder och välskrivna texter bjuder de på enormt mycket mer. Matkulturer, boktips till semestern, camping- och ställplatstips tex. I år kommer de att vara med på flera campingmässor som utställare med sin blogg, kanske möter ni dem där?

Helena i Kroatien under deras europaresa. Foto: Freedomtravel.se
Peter och en dromedarförare med sin dromedar i Marocko. Foto: Freedomtravel.se

Här kommer min lilla intervju med bloggarna Helena och Peter bakom resebloggen FREEDOMtravel.se.

Hur länge har ni bloggat?
Vår blogg firade alldeles nyss 7-årsjubileum. Vi började blogga i mars 2009.

Vad var anledningen till att ni började blogga?
Vi har alltid älskat att resa och när vi vintern 2006/2007 testade husbil för första gången på Nya Zeeland insåg vi att husbil inte alls var töntigt, utan innebar en otrolig frihet i resandet! Hösten 2008 skaffade vi en egen husbil som vi döpte till “FREEDOM”. Vi började genast planera för en massa husbilsresor samtidigt som Peter ville bygga om precis allt i husbilen. Det blev ny klädsel, ny belysning överallt i olika galna färger, stereoutrustning med tunga bashögtalare och en helt ny utvändig design med foliering i svart, grått och rött. Vi ville dokumentera förvandlingen av husbilen och skriva om alla resor… och då blev det en blogg!

Helenas och Peters husbåt Freedom. Foto: Freedomtravel.se

Hur kom bloggnamnet Freedomtravel till?
Husbilen hette ju FREEDOM och så gillade vi att resa, både med och utan husbil. FREEDOMtravel kom sig ganska naturligt.

Är det er första blogg?
Ja! Vi hade aldrig bloggat förut. Detta är vår första och enda blogg.

Vad handlar er blogg Freedomtravel om?
FREEDOMtravel handlar om resor, äventyr och camping. Vi vill inspirera andra människor till resor och äventyr och visa att det finns många olika sätt att resa, oavsett om det är med husbil, tält, ryggsäck, campingstuga eller hotell. Det behöver inte alltid vara dyrt att resa och om man bara har viljan finns många olika möjligheter. Vi skriver om våra egna resor, men också om restips i allmänhet och om livet i en husbåt – till vardags bor vi nämligen i en husbåt i Stockholm. Varje lördag har vi också en gäst. Då intervjuar vi en person som har något spännande att berätta om resor, äventyr eller camping.

????????????????????????????????????
Husbilen Freedom på Korsika. Foto: Freedomtravel.se

 

Vad är det roligaste med att blogga?
Att blogga är fantastiskt mycket roligare än vad vi någonsin hade kunnat ana! För det första blir det lite roligare att resa när man har bloggen – vi bryr oss om att ta snygga foton och läsa på lite extra om resmålet, vilket vi tycker är väldigt roligt. För det andra har vi lärt känna enormt mycket fantastiska människor via bloggen, många som vi “pratar” med varje dag i kommentarsfältet och andra som vi har träffat på riktigt. Sist men inte minst är det roligt att jobba med bloggen tillsammans. Jag (Helena) skriver på bloggen, fotar en del och tar hand om vår Facebook-sida. Peter fotar, tar hand om våra Instagram- och Pinterest-konton samt håller i företagskontakter.

Vilka sorters bloggar följer ni själva? Några ni vill tipsa oss om?
Jag följer i första hand bloggar som handlar om resor, camping och utlandsboende. Sedan läser jag nog en och annan Sverige-baserad blogg om den är underfundig i kombination med bra bilder. Jag följer massor av bloggar, så det är en enormt svår fråga att svara på. Här är i alla fall fem bloggar som jag gillar skarpt, på olika sätt:

  • Våra husbilsresor i Sverige och världen: Nilla och Micke reser på turer med husbilen – en trevlig, rättfram och personlig husbilsblogg
  • Resfredag: Annika och hennes familj reser i Sverige och världen med tre små barn – en snygg och inspirerande reseblogg
  • Bortugal: Åsa bor med sin familj i en liten by i Portugal – en välskriven och humoristisk bo utomlands-blogg
  • Konst eller konstigt: BP delar med sig av foton och vardagsbetraktelser, alltid med humor och ett lite annat sätt att se på saker
  • Aktiva dagar: Camilla och hennes familj berättar om ett aktivt liv med husvagn och skidåkning.

8 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: