Månadens blogg i maj – LÄSRESAN

Vad passar bättre än att välja en bokblogg som månadsblogg för maj? En blogg att hitta inspiration i nu när ni i Norden snart har semester? Månadsbloggen jag valt denna gången heter Läsresan.se! Det är en blogg med fokus på böcker som skrivs av Kristin.

Det första jag fastnade för med Kristins blogg var dens namn, Läsresan. Jag älskar att läsa och resa så namnet gjorde mig nyfiken. Numera har resdelen av namnet fått en lite annat betydelse än den ursprungliga men resa kan man ju göra på så oändligt många olika sätt, genom en bok till exempel.

lasresan-katt

När jag läst bloggen ett tag så dök där upp bilder på, förutom böcker, en fin katt, en häst, loppisar, blommor och lantliga miljöer. Ni som känner mig kanske kan föreställa er min stora förtjusning? Böcker OCH alla dessa fina saker som får mitt stora loppis-, landet- och djurälskarhjärta att slå några extra slag. Ni måste gå in på Läsresan och kika ni också, då förstår ni vad jag menar. Är fina katter och fina blommor inte din grej så går Kristins boktips inte av för hackor!

lasresan-appelblom

Här kommer min lilla intervju med Kristin.

Hur länge har du bloggat?
Jag började blogga 2010 så det är snart sex år. Motivationen har dalat ibland men idag är jag glad att jag aldrig har släppt taget helt om bloggen.

Vad var anledningen till att du började blogga?
Från början var det för att skapa mig ett forum för att skriva. Jag älskar att skriva och när jag var yngre hade jag möjlighet att få utlopp för det i bland annat lokaltidningen där jag skrev och på olika nättidningar. Jag ville skriva helt enkelt och hade ingen särskild inriktning på bloggen från början.
lasresan-hjarterknekt

Hur kom Läsresans som namn till?
Min blogg hette från början något annat, den var då inte heller en bokblogg. Vid något tillfälle började jag känna att det var spretigt att blogga som jag gjorde och så började jag själv att upptäcka att det fanns en bokbloggsvärld. Och då trillade väl allt på plats, det var självklart att min blogg skulle övergå i en mer renodlad bokblogg. Det var då jag bytte namn till Läsresan. I början hade jag även ett inslag av reseblogg, jag jobbade i resebranschen och reste mycket själv. Jag slog ihop läsa och resa helt enkelt, vilket jag tycker passar så bra ihop. Jag läser gärna när jag reser och en bra inspirerande bok kan kännas som en resa på sitt sätt. För mig är både läsandet och resandet ett sätt att fylla på med kunskap och förståelse för vår värld och få perspektiv på min egen tillvaro.

lasresan-vitsippsang

Vad handlar Läsresan om?Läsresan.se är i huvudsak en bokblogg där jag skriver om allt runtikring böcker, författare och skrivande. Jag använder den som en läsdagbok där jag recenserar böckerna jag läser. I slutändan handlar det om att jag vill förbättra mitt eget skrivande genom att tänka till kring vad jag gillade eller inte gillade i böckerna jag läser.

Sen kan jag nog säga att min blogg har börjat spreta lite igen men den här gången på ett sätt jag trivs med. Jag tycker själv det kan bli ganska opersonligt att följa en blogg där det endast handlar om böcker, jag behöver få en skymt av personen bakom ibland (och då menar jag inte nödvändigtvis på foto, jag syns själv sällan på bild). Jag behöver även blogga om annat ibland som en motivation för mig själv. Därför varvas böckerna med framförallt djur och natur, vår katt Malou dyker till exempel upp med jämna mellanrum och ibland kommer det även reseinslag och då är det troligast att det handlar om Schweiz eftersom min sambo kommer därifrån och det är dit jag oftast reser.

lasresan-fika

Vad är det roligaste med att blogga?
Att få skriva av sig vilket är ett behov jag har men även att få dela med sig och kanske inspirera andra kultur- och naturälskare. Sen är det jätteroligt att ibland få kontakt med läsare, det tycker jag sker alltför sällan men det är en viktig motivation för mig.

Vilka sorters bloggar följer du själv? Har du några bloggar du vill tipsa om?
Jag följer bok- och skrivbloggar, författarbloggar, några hästbloggar och livsstilsbloggar. Jag använder mig av Bloglovin och det blir lätt att jag bara scrollar igenom flödet för att se om det finns några inlägg jag vill läsa, så jag är lite dålig på att verkligen gå in och läsa bloggar. Däremot följer jag många bloggare på Twitter och Instagram och visst har jag några som jag håller lite extra koll på, t.ex:

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: