Skidhelg i Österrike.

För några helger sen körde vi ner till Österrike för att åka skidor. Vi bodde på Achentalerhof i Achenkirch där ett skidområdet som heter Cristlum ligger. Skidorterna i alperna är otroligt många och utbudet på berg är enormt. Det är därför en bra idé att kolla på tex skiinfo.se för att leta sig fram till en ort som passar ens nivå. Precis som i Sverige köper man ett liftkort för varje ort men ibland kan man åka på samma i flera liftsystem om de samarbetar eller ägs av samma företag.

Mycket är likt skidorterna i tex. Sverige och Norge men här är tex ”gröna” pister och knapplifttar inte lika vanligt. Åker man med små barn kan det alltså vara bra att detaljgranska pistkartorna. Där går att se lite hur ortens liftsystem är uppbyggt, vilka sorters liftar det finns, om det finns barnområden osv.

Vi hyrde utrustning på ett av många ställen i byn där det är möjligt. Ett barn per betalande vuxen fick låna pjäxor, hjälm och skidor gratis så kostnaden blev hanterbar. Däremot kostar det en bra slant att bo i byn. Hela byar lever av skid- och vandringsturister så de tar bra betalt och mycket blir snabbt uppbokat. Eftersom det tar ungefär 1,5 till 2 timmar för oss att köra ner till många av de Österrikiska skidorterna kommer vi nog oftast att åka över dagen. Barnen lämnade in önskemål om att flytta dit för att åka skidor varje dag så vi kommer nog tillbaka ganska snart.
Liten blå pappa till vänster, stor blågul mamma till höger.

Vaffö ståru dä å fotar fö? Kom!

2 kommentarer

  1. Det låter ju helt fantastiskt att bo så man kan åka till Alperna över dagen!! Barnen kommer att bli fenor på slalom och annan utförsåkning (typ störtlopp), det är jag säker på. Kram från mamma

  2. Vad smidigt att ni kan ta er så lätt till backarna på nån timme. Ni har ju ingen snö i Ingolstadt, så jag förstår att barnen tycker det är kul.
    Kram från farmor Eva.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: