Vem är Lanclin?

Är du ny läsare av Lanclinbloggen säger jag välkommen! Här får du några svar på vem jag är, vad Lanclin är för något och var du kan få svar på fler frågor.

Vem är hon som skriver?

Jag som skriver denna blogg heter Linnea Edmark och är förskollärare, utepedagog och utbildare av barnledare för friluftsverksamhet. Jag brinner lite extra för frågor som rör djur, natur, friluftsliv, äventyr och pedagogik så det är mest det Lanclin handlar om. 

Jag ingår i en vanlig, svensk familj som mellan 2014 och 2017 bodde i Ingolstadt i Bayern. Vi sålde vårt hus i småländska Växjö för att prova att bo utomlands, lära oss ett nytt språk, uppleva ett annat friluftsliv och få närmre till fler spännande länder att besöka. Lanclinbloggen handlade då mycket om vardagen som utlandssvensk barnfamilj och vårt friluftsliv i alperna. Är du nyfiken på just vårt friluftsliv i alperna kan du kika i bloggens kategori som heter Alperna.

Vad är Lanclin för något? 

Lanclin är ingen person, bara namnet på denna blogg. Namnet Lanclin härstammar från att flera av mina hundar har varit av rasen Lancashire Heeler. Lanclin blev alltså ett ihopplock av mitt namn och rasens namn. Det var tänkt att bli ett kennelnamn men har nu använts som mitt alias i olika sammanhang i mer än 10 år.

Om jag vill veta mer då?

Då kan du kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren på min FAQ-sida. Där har jag samlat de vanligaste frågorna jag får om vår familj och vår utlandsflytt. Hittar du inte svaret på din fråga ändå är du välkommen att maila mig på linnea.edmark(a)hotmail.com.

8 kommentarer

 1. Vad roligt, jag ramlade på din sida när jag var inne på ”Vi som gillar Lancashire heeler. Jag bodde i München ett år och trivdes så bra där och med den fantastiska omgivningen. Det är många år sedan nu, men jag åker fortfarande ner ibland och hälsar på vänner.
  Jag har själv två Lancashire heeler som är 10 år och 13 år. De är så älskade av hela vår familjen och en bättre ras finns inte.
  Trevligt att få läsa din sida.
  Hälsningar
  Åsa

  1. Roligt att få besök av en Heelerägare här på bloggen! Vi trivs också väldigt bra här, vår Heeler Chio också 🙂
   Hälsningar Linnea

 2. Vilken fin blogg! Jag hitade hit via tisdagstema, kul att läsa om livet i Tyskland! Jag bor i Frankrike och är mamma till två fransk-svenska barn så det här med språk och språkinlärning ingår även i år vardag.

 3. Hej Linnea!
  Snubblade in på din blogg via Freedomstravel 🙂
  Det var väldigt länge sedan vi sågs, när Boel fyllde 90 år tror jag det var.

  Vad spännande att ni flyttat till Bayern. Ser ut som ni trivs där.
  Vi har precis kommit hem från en tripp till Spanien och Portugal. Vi åkte i mitten på september.
  Lycka till i Bayern!
  Kram
  Sonia

  1. Världen är liten ibland! Var tvungen att fråga pappa hur vi är släkt så nu vet jag att ni är sysslingar 🙂 Roligt!
   Är ni också campare som Helena och Peter?
   Hälsningar Linnea

Lämna gärna en kommentar!