Mina 10 favoritbloggar om friluftsliv – skrivna av tjejer!

Idag är det internationella kvinnodagen. Det uppmärksammar jag med att ge er mina 10 absolut bästa tips på friluftsbloggar skrivna av kvinnor!

Alla dessa grymma friluftsbrudar

Förra årets lista innehåller många bra friluftsbloggare men i år är min lista proppfull av guldklimpar från bloggvärldens friluftshörn. Jag är så galet imponerad av alla dessa talangfulla, kreativa, drivna, företagsamma och jordnära bloggare som jag ser som mina friluftssystrar.

De levererar bloggmaterial som alla vi andra får läsa, titta, lära och och inspireras av, heeeelt gratis. De kämpar på vandringsleder, snöstormar, uppför och nedför berg, i kyla och hetta med kameran i högsta hugg för att dokumentera, fota och skriva inlägg som vi sen får ta del av. Tycker ni inte att de är värda all cred i världen?

Det tycker jag, så här kommer mina 10 favvofriluftsbloggare jag vill uppmärksamma lite extra idag!

Explore a little more – Amanda Matti

Amanda bor i Gällivare och jag älskar alla hennes snö och fjällbilder!  Vi träffades i Åre under Winter Workation med Influencers of Sweden och en dag ska jag åka upp och plocka hjortron hos henne. Oj vad jag längtar!

Foto: Amanda Matti


Nilsson i skogen –Wilda Nilsson

Vill du läsa om och se mycket bilder från friluftsliv i de Sörmländska skogarna och inom Försvarsmakten ska du läsa Wildas blogg!

Foto: Wilda Nilsson


Fjällripan
 – Susanne Lind

Susanne bjuder på väldigt fina naturbilder, mycket vandring, utefika och goa hundbilder. Gillar du sånt ska du läsa Fjällripan!

Foto: Susanne Lind


Naltafri – Victoria Pulsford

Victoria visar bilder från och skriver om sin och familjens friluftsvardag på och kring Höga Kusten. Just nu mycket snöbilder and ajj lövv itt!

Foto: Victoria Pulsford


Aerdna – Andrea Wiik

En ljus, harmonisk blogg med magiska naturbilder, norrsken och inredning i naturnära färger och material. Jag blir alldeles lugn när jag läser Aerdna.

Foto: Andrea Wiik

Expedition Lycka – Moa Wall Kubilius

Mycket Lappland, vandring och numera friluftsliv med barn hittar du i bloggen Expedition Lycka. I sommar ska Moa vara stugvärd i Lappland, det vill jag inte missa att läsa om!

Foto: Moa Wall Kubilius


Strövtåg – Sofie och Simona

Strövtåg skrivs av två übercoola tjejer som pluggar tillsammans till fjälledare. Deras inlägg om en övning i lavinsäkehet fick mig att rysa, den heter Är du redo att rädda liv? Läs den!

Foto: Sofie och Simona

Äventyrsmorsan – Josefine Germundsson

Äventyrsmorsan Josefine skriver inte helt oväntat mycket om friluftsliv med barn. Vi får följa med henne och hennes familj på äventyr och resor, ofiltrerat och inspirerande!

Foto: Josefine Germundsson

Linda Staaf

Skidåkning, slädhundstur, snöskovandring och vinterpaddling, Linda bjuder på ett varierat friluftsliv i sin blogg. Hon bor dessutom inte så långt ifrån mig här i Östergötland!

Foto: Linda Staaf

Adventuremama – Sofia Lodén

Följ med Sofia och hennes lilla familj i deras friluftsvardag. Jättefina bilder, färger och inspiration så det räcker och blir över!

Foto: Sofia Lodén

Vill du läsa 2017 års lista hittar du den HÄR!

Har du tips om en friluftsblogg skriven av en tjej jag kanske missat? Tipsa mig i kommentarsfältet så blir jag jätteglad!

8 kommentarer

    1. Så roligt att du hittade lite tips! 🙂 Detta är bara ynka 10 av alla grymma kvinnliga friluftsbloggare, måååånga fler finns 🙂 Håller på att skriva ihop en sida med länkar till dem alla jag känner till 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: