4 tankar efter vår semester i Turkiet

Måndag och nya vecka! Vi är på banan igen efter en otroligt lyckad semestervecka i Turkiet och redo för sista månaderna innan jul.

Semester ger onekligen tid och utrymme för att tänka på annat än om det är dags att bära in ved, slänga in en tvätt eller se till att det finns mat hemma. Helt själv med mina tankar var ju förstås inte förra veckan ska gudarna veta men plocka bort 236 vardagsmoment och plötsligt frigörs tid att fundera på saker, högt och lågt. Här kommer fem av mina tankar efter vår semester i Turkiet.

 1. Miljöombyte gör själen gott

  Den här resans enda syfte var att komma hemifrån, från tjocka jackor och skor, skola, jobb och allt det där som hör vardagen till. Allt sånt som vi har kämpat hela hösten med att komma in i och som vi nu lyckats hitta rutiner för i vårt nya hem.

  När vi nu fått det att börja rulla på var det skönt att släppa det lite, byta miljö och återhämta oss lite. Att komma hemifrån, till lite värme och se badglada barn bada av hjärtans lust var precis vad vi behövde. Det var lite som att zooma ut, samla tankarna och ta sats mot resten av hösten.

 2. Simkunniga barn lugnar nerverna

  Våra barn kan numera simma så pass att vi inte behöver vara lika oroliga för att de ska drunkna på grund av att de inte kan. De släpps fortfarande inte iväg utom synhåll men hökblicken behöver inte kopplas på så fort något barn närmar sig vattnet. Simkunnighet garanterar ingenting men marginalerna blir större.

  Det hade jag inte funderat så mycket på innan, vad det skulle göra för stressnivån att ha simkunniga barn. Men oj så mycket behagligare och lugnare tillvaron vid poolen och havet blev.

 3. Prisa gud för bibblans e-böcker!

  Vi älskar att läsa i vår familj. Numera alla i familjen. Alla på sin egna nivå. Det är lite ovant för oss så vi hade liksom missat det där med att ta med böcker, böcker till alla. Det löste sig med hjälp av PocketShop på Arlanda och bibliotekets e-boksutlåning.

  Galet smidigt det där med e-böcker! Att slippa släpa med en hög med skrymmande och tunga böcker när man har bokslukande barn med sig på resan var guld värt.

 4. Redo för resten av hösten.

  Innan vi åkte från Sverige kändes det som att jag hade ett helt garnnystan i näven, ett vilt och trassligt sådant. Det var otroligt många trådar som jag hade samlat på mig under sommaren och hösten som spretade åt alla håll. Jag stod mest och tittade på härvan och undrade var tusan jag skulle börja nysta.

  Det blir lätt så när man flyttar, byter land och hus, har fyra jobb och en underbar familj man gör allt för att umgås så mycket som möjligt med. Nu känns det dock lättare. Bilden klarnade lite och garnhärvan har rättat till sig aningens i min hand. Den spretat fortfarande åt många håll men jag vet ungefär åt vilka håll i alla fall. Det gör det lite lättare att ta sig an resten av året. Sen får jag väll åka på en ny semester, inte mig emot.

4 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: