Önske- och frågevecka på Lanclin.

Denna veckan tänkte jag prova något nytt. Jag tänkte att ni ska få ställa era frågor och lämna önskemål på ämnen ni är nyfikna på att läsa om här på Lanclin. Du har hela veckan på dig att fundera ut något du är nyfiken på och meddela mig!

Det kan vara allt mellan himmel och jord, små frågor och stora frågor, frågor om friluftsliv med barn, språk, livet som utlandssvensk, vår hund Chio eller kanske frågor om hela familjens skostorlekar, ni väljer! Eller nja … nästan.

Du kanske bara har en liten fråga, skicka mig den! Du kanske har många frågor, peppra mig då! Kommer det inga förslag eller frågor alls så skriver jag på som vanligt men några önskemål borde ni väll ha?

På dessa tre sätt kan du lämna dina önskemål eller frågor:

  • Skicka dem till linnea.edmark@hotmail.com.
  • Skriv dem i en kommentar här nedanför.
  • Skicka ett meddelande via Lanclins Facebooksida som jag hoppas att du ”Gillar”.

8 kommentarer

  1. Skillnader mellan svenskar och tyskar – utom nationalitet och språk alltså. Typ i sättet att vara och umgås, vore kul att läsa om.

    1. Ja vad är egentligen en Biergarten och vad är ett stammtisch? Numera är svaren självklara för mig men dessa begrepp finns ju inte på samma sätt i Sverige 🙂 Det ska jag absolut skriva om!

  2. Hur är det att jobba i Tyskland som svensk? Daniels erfarenheter (kanske) och numera även dina. Hierarkier, konservativt – demokratiskt, skattelagstiftning etc. Hur stor andel av kvinnorna jobba heltid? Föräldraledighet, finns det?
    Kram

  3. Jag har en fördom om att man bara äter korv och saurkraut i Tyskland. Dags att slå hål på den myten kanske… traditionell och modern mat i Tyskland och Bayern är jag nyfiken på.

    Vi träffade en man från ”Bavaria” på Sardinien. Han nämnde aldrig Tyskland utan bara detta ”Bavaria” och verkade otroligt stolt över sitt ursprung. Vad är skillnaden på Bayern/Bavaria och vad är det för slags nationalism/historia detta handlar om?

    Kvinnor och jämställdhet i Bayern/Tyskland…

    Hur ser tyskar på Sverige? Jag vet att de gillar älgar och röda stugor (typ) men är det hela sanningen?

    Hur förhåller sig tyskar till Andra världskriget?

    Här i Sverige vill alla resa till Thailand och Grekland. Vilka är de mest populära semesterdestinationerna för tyskar?

    Oj, jag kan visst hålla på hur länge som helst, men nu måste jag gå till jobbet… 😉

    1. Vilka toppenfrågor! Riktigt intressanta faktiskt och jag har funderat på några av dem själv många gånger 🙂 Jag samlar dem, funderar och ska försöka svara på dem inom en snar framtid!

  4. Språk!

    Jag älskar att läsa om ”fel” man har gjort eller råkat ut för, skillnader, likheter, sådant som man som svensk tycker är helkoko eller jättekul (som bautafel och det andra fotot du hade i det andra inlägget). Samt hur inlärningen går eller gick. Eller inte alls.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: