Åh vad jag skulle vilja vara på Vildmarksmässan i Sverige nu.

Just idag är det inte helfestlig att inte bo i Sverige. Jag har det jättebra där jag bor men just idag, bara idag skulle jag vilja vara på Vildmarksmässan i Stockholm. Jag tillåter mig att tycka synd om mig själv en stund.

Melodifestivalen vs Vildmarksmässan.

Jag är inte sugen på svenskt väder, godis, Melodifestival eller dubbelnougat. Nej idag är det Vildmarksmässan jag suktar efter. Att få hänga en stund med några av mina fellow friluftsbloggare, kika runt i mässans montrar och få en megados svenskt friluftsliv, åh vad roligt det hade varit.

Fakiren.

Som den fakir jag tydligen är har jag inte kunnat låta bli att följa med vad som händer på mässan via sociala medier. Det har delats ut priser för årets äventyrare, klättrats, pratats vandring, hopvikbara kajaker och en massa andra saker jag scrollat förbi med ena ögat öppet.

Friluftsliv på svenska.

Och här sitter jag, i Bayern, mååånga mil från Stockholm där Vildmarksmässan hålls just nu. Daniel försökte peppa mig och fråga om det inte finns någon liknande mässa här i München vilket det såklart gör. Men … det är något alldeles alldeles speciellt att få prata friluftsliv på svenska.

Lägenhetsfotografering.

Istället har jag (vi) fixat. trixat, plockat och fixat för att fotografera alla rummen i vår lägenhet inför vår flytt. Vår hyresvärd erbjöd sig att komma och ta bilderna men det var ett klokt beslut att göra det i lugn och ro själv såhär i efterhand. Det är vad jag har gjort idag medan solen har skinit utomhus.

Blå solnedgång.

När det ”lilla” projektet kunde prickas av satte jag på mig skorna, pluggade in en podd i öronen, kopplade Chio och gick ut genom dörren för att få en magiskt fin kvällspromenad. Det var som en blå solnedgång, jättevackert!

Till syvende och sist så är det nog inte så syn om mig ändå. Vildmarksmässan lär ju återkomma och nästa år bor vi i Sverige så jag kan åka ditt förhoppningsvis. Klen tröst idag bara när jag vet hur intressant, spännande och roligt det hade varit att vara där.

10 kommentarer

  1. Det hade ju varit kul att träffa dig på mässan…! Det enda vi kan trösta dig med är att mässan krympt och var mindre i år … och så kan du förstås läsa våra två reportage därifrån! 🙂

    1. Helst skulle du ha skrivit att mässan egentligen inte var något att ha 😉 Men ok jag nöjer mig med att den krympt. Ska läsa era inlägg!

    1. Har läst i flera friluftsgrupper att många har önskat mer produktutställare de senaste åren. Friluftsprodukter då alltså, inte bilar, tandblekning och gud vet allt 🙂 Jag lär vara där nästa år ändå bara för att känna stämmningen, hänga med sköna friluftsvänner och kanske hjälpa till i Friluftsfrämjandets monter eller något 🙂

  2. Som sagt …. Mässan finns ju nästa år också, förhoppningsvis. Alla verkar ju lite ”deppiga” över mässan i år. Jag har inte varit där. Kram

    1. Det verkar som att det helt enkelt varit svårt att få dit de större företagen som är stora när det gäller utrustning, kläder och så 🙁 När det heter Vildmarksmässa tänker nog många att det är det de kan förvänta sig 🙁

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: