Alperna i hällregn och åska, nejtack!

I helgen hade vi en plan och önskan om att spatsera lite i Alperna med vårt besök från Sverige. Enligt alla väderprognoser skulle dock ett stort regnoväder dra över alperna igår som var den enda dagen vi hade till vandring.

Vi är ju inte de som ger upp i första taget men att åka upp i bergen med de förutsättningarna, nej tack. Det skulle med stor säkerhet vara hällregn som gör lederna såphala och leriga och dessutom kanske lite åska på det. Som sagt, nej tack.

Vi höll oss på lägre höjdmeter och utanför regnvädret istället. Det blev väldans trevligt det också. Utflykten gick till Weltenburger kloster utanför Kelheim, inte lika mycket berg men gröna kullar, kalkklippor och Donau. Vi har varit vid klostret tidigare och kikat men varken vandrat eller åkt den båt som går mellan klostret och Kelheim. Det gjorde vi denna gången.

Jag tog såklart en hel del bilder som jag ska fixa till. När vårt Sverigebesök åkt hem och jag får tid att sätta mig ner en längre stund kommer det med stor säkerhet ett inlägg med lite bokskog, mygg, och båtfärd på Donau. Stay tuned.

Bokskog vid Weltenburger Kloster.
Bokskogarna nu är magiskt vackra! Lite som en sagodjungel.

2 kommentarer

  1. Det är inte alltid det blir som planerat, men det kan bli himla bra ändå!! Ska bli kul att se dina bilder därifrån sen när du lägger upp.

    1. Nej det blir faktiskt sällan helt som man planerat, inte för oss i alla fall 🙂 Båtturen på Donau var väldans fin så jag hoppas det blev några bra bilder at visa.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: