Alperna -en stor del av vår friluftsvardag. 

Efter en intensiv vecka med skola, jobb och Kindergarten bestämde vi oss idag för att åka ner och få lite höstig alpluft i lungorna. Vi åkte till Füssen som ligger i sydvästra Bayern, precis vid gränsen till Österrike.

Eftersom att vår vardag ser ut som vilken västerländsk barnfamiljsvardag som helst behöver vi tänka på avkoppling, miljöombyte och återhämtning för att fungera tipptopp. Som många andra barnfamiljers vardag fylls även vår med saker som skola, jobb, Kindergarten, bussar som ska passas, läxor som ska göras, gympapåsar som ska med på rätt dag och barn som ska i säng i vettig tid. Vi har dessutom valt att bo i ett land där vi inte har språket i ryggmärgen och det snor åt sig extra mycket energi. Friluftslivet som är vår familjs gemensamma intresse har därför blivit viktigare och viktigare för oss. Här i Bayern har vi den lyxiga möjligheten att åka iväg och andas lite alpluft ibland för att tanka ny energi. Det tackar vi för! Alperna har blivit vår friluftvardag i ”brist” på svensk, folktom, barrdoftande blåbärsskog. Jag försöker att inte känna mig otacksam när jag längtar efter att ha en hel och helt tyst skog för mig själv när jag kan kvista ner till Alperna på helgerna. Jag känner mig väldigt priviligerad som bor nära den fantastiska naturen i alperna och samtidigt vet precis vart jag ska åka i Sverige för att få vara själv med träden, mossan, stenarna och vinden. Just nu är det alperna som är vår friluftsvardag, en annan period i våra liv kanske den återfinns någon annanstans i världen.

Medan redaktionen väljer ut några av de 296 bilderna från idag och skriver ihop ett inlägg om Walderlebniszentrum i Füssen får ni en bild från en av dagens aktiviteter. Det var en 480 meter lång hängbro i flera sektioner uppe bland trädkronorna. Såklart väldigt vacker utsikt trots dimma så det blir ett bra restipsinlägg till er som funderar på att åka till alperna för att friluftsliva er lite, med eller utan barn, med eller utan rullator.
Baumkronenweg

4 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: