Att hånas av sin egen blogg.

Det roliga med att blogga är ju bland annat att enkelt kunna gå tillbaka i arkivet och kolla vad jag skrev om ungefär samma tid förra året. Det var precis vad jag nyss gjorde men jag vet inte om det var så väldans kul just denna gången faktiskt. Mer som ett litet hån.

Inlägget jag fick upp var Kindergarten del 6 – sommarvärme. Det handlar om hur väl förberedda förskolorna här i Bayern är på stekande sol och temperaturer runt 30°. Där står också att vi hade 34° i trädgården den dagen! Jag minns den där värmen som kom i maj förra året och att den liksom inte riktigt släppte taget förens det blev typ september. Nåja, nu är det ju bara 1:a maj idag så mycket hinner hända förhoppningsvis.

Just nu känns det ändå långt borta med en favorit i repris men hoppas kan man ju. Det skulle vara himlens skönt att kunna flytta ut bloggredaktionen på altanen på kvällarna när barnen somnat, som jag gjorde ibland förra året. Att sitta och skriva, läsa och redigera bilder där vid 22.30 i shorts och tunn tröja … åh vad jag längtar. Vi får helt enkelt vänta och se vad moder jord har att erbjuda för sorts sommar detta år.

Avkylning av barn.
Såhär såg det ut den där dagen i maj när det var 34° i vår trädgård.

11 kommentarer

 1. Man får vara glad bara man ser solen här. I vinden så är det så kallt. Igår var vi och tittade på valborgsmässoelden och då var det tur att man var riktigt påhälsning. Firar man in våren i Tyskland?

 2. Du, Spanien stoltserar inte heller med värme just nu. Mulet, någon droppe splattade ned på min näsa när jag var ute nyss.

  Men jag blir inte så stressad ändå, fördelen är ju att veta att hit kommer den, definitivt. Det kan man aldrig veta med den svenska sommaren, om den någonsin kommer få en dag med temperaturer över 22 grader..

 3. Nej jag är inte så orolig faktiskt även om sommaren inte är lika bombsäker när det gäller sol här i Bayern. Skillnaden från Sverige är dock att det inte är så hiskeligt långt till medelhavskusten som är betydligt mer solsäkert 🙂

  1. Just förra året säger de som vet att det var en extrem sommar. Det var i princip runt 30° hela sommaren! Det var inte mycket kvar av vår stackars gräsmatta 😉

 4. Åh vilken dröm! Mysigt att minnas, men förstår känslan. Här är det körsbärsträd och första varma vårdagen nu men jag önskar mig redan ännu mer värme.

  1. Ja det var nästan en drömsommar förra året 🙂 Även om det ställde till lite problem med den extrema och långvariga värmen. Det fick uppfinnas lite nya rutiner och metoder för att få vardagen att flyta på utan uttorkning, värmeslag och sur mjölk efter att den stått framme på frukostbordet 30 min 🙂

 5. Här i södra Spanien har det plötsligt blivit uppehåll i sommarens intåg och vi har fått dras med regn i flera dagar. Ganska ovanligt, men ändå rätt skönt innan det blir alldeles för varmt.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: