Att bo i en hydda på Heritage Safari Lodge i Uganda.

Under vår safari i Uganda bodde vi på Heritage Safari Lodge. Precis som det mesta under den här resan så var att bo på safarilodge något nytt för mig – och jag älskade det!

Safari Lodge mitt ute i ingenstans.

Det var ungefär så det kändes, som att vi var ute i ingenmansland. Så var det nog inte riktigt men när det inte finns ett fast elnät draget till dit man är så känns det lite så, för mig som svensk i alla fall. Det var därför extremt mörkt när vi kom fram den första kvällen och våra ficklampor hade svårt att visa oss en helhetsbild av hur det såg ur runtomkring oss.

Välkommen till Heritage Safari Lodge!
elefantskelett
Ägaren av lodgen är ortoped – det syntes i trädgården. Detta var ett elefantskelett.
Tänk att kunna ha kaktusar i rabatten!
”Min” rabatt utanför hyddan.

Överraskning på morgonen.

Det blev därför en väldigt trevlig överraskning när jag drog undan gardinerna för nätfönstrena i min hydda på morgonen. Jag hade ju fått hyddan med den bästa utsikts av dem allihopa! Inga andra hyddor eller byggnader syntes från mina fönster och den låg dessutom längst ner mot en liten sjö. Vyn från min hydda var så rofylld att jag gärna hade dröjt mig kvar lite längre. Men nu var vi ju ute på safari och ville inte missa en minut ute på savannen.

Min hydda för två nätter på savannen i Uganda. Fick precis en idé till en framtida sommarstuga.
Kortnyckel och ljuddämpade dörrar är inget för savannhyddor. Här är det nätdörrar och hänglås som gäller.
Sängen stod i mitten av den cirkelformade hyddan.
Utsikten var den bästa möjliga.
Nattens husdjur, en geckoödla.

En savannträdgård.

Det är alltid spännande och se vad som växer på en plats man aldrig varit på, speciellt om det är ett land man aldrig varit i. Uganda har av naturliga orsaker väldigt annorlunda förutsättningar i jorden och vädret jämfört med norra Europa. Lodgens trädgård såg därför lite annorlunda ut jämfört med trädgårdar jag är van vid. Annorlunda men ack så fin!

Egentligen är det fascinerande att så många växter klarar sig på så lite som de får göra här. Det verkade vara en trädgård med temat ”Survival of the fittest” och den bjöd faktiskt på lite blomlycka om man letade. Blombågen var nog den mest blommiga, sen var det mycket tjockbladsväxter, kaktusar och annat tåligt.

Jag, min kusin och alla blommor.
Vissa buskar fick man passa sig för. Taggarna var ca 5 cm.
Småträd med cool form!
Grönt och fint.
Inte lika grönt men faktiskt fint ändå.

Trädgårdens som matsal.

Då hyddan med ”receptionen” inte var så stor så satt man ute och åt frukost och kvällsmat. Det fanns både stora campingbord som det på bilden och mindre bord med vanliga stolar till. Jag gillar ju det här med att vara ute och har inget emot att ha det enkelt, snarare tvärtom. Får jag välja på inomhus med strukna dukar och utomhus på campingbord så väljer jag det sistnämnda, alla dagar (nästan).

Utefrukost med efterföljande myggsprayning är safariliv det.
Sen packade vi våra våra saker och åkte vidare.

Vill du läsa mer om min resa i Uganda hittar du alla inläggen i kategorin

UGANDA.

7 kommentarer

  1. Jag kommer på mig själv med att hålla andan och spänna magen när jag läser och tittar på bilderna. Bo i en hydda och åka på safari på savannen! Alltså, hur läckert?!?!

    Önskar dig en fin fredag!

    Kram Lena

    1. Du kanske skulle göra en safariresa Lena? 🙂 Det var inte så hutlöst dyrt som jag trodde det skulle vara och i alla fall för mig var pengarna var väl investerade!

    1. Nja, lite mygg också 🙂 Det var elefantlarm (rörelsedetektorer tror jag) runt området med hyddorna så kom de för nära så skulle det tydligen komma vakter och hjälpa till.

  2. Som svensk och van vid den svenska sommaren, då det ALLTID är risk för regn, är det så ”exotiskt” att alltid kunna räkna med att man kan sitta ute och äta, dygnet runt. Gullig hydda! 100 % bonde gjorde en lekstuga i det formatet. Hönshus kanske!?

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: