Luftballongmuseet i Augsburg – så nära en ballongfärd vi kommit.

De sista dagarna av sommarlovet åkte vi till Ballonmuseum i Gersthofen, ett fint litet luftballongmuseum utanför Augsburg här i Bayern. Där fanns mycket att lära sig om luftballonger, zeppelinare och liknande farkosters historia, fysik och de äventyr de skapat.

En av de stekheta sista dagarna på sommarlovet ville vi klämma ur det sista av ledigheten och åkte till Gersthofen i Augsburg. Där möttes vi av ett stängt museum, igen. Det är inte första gången det händer men nu ville jag varken kännas vid någon miss i researchen kring öppettiderna eller ta på mig skulden för det hela så jag måste helt enkelt ha blivit utsatt för en klassisk tryckfelsnisse. Ingen skada skedd för den snälla personalen på biblioteket som ligger vägg i vägg släppte in oss och lät oss upptäcka museet på egen hand tills vi var nöjda och belåtna.

Vi fick en trevlig stund helt för oss själva i ett museum fullt av spännande saker. Det var mycket teckningar, ritningar och fotografier. Även en hel del saker man fick prova, röra och greja med fanns för att förstå de fysiska lagar som gör ballongfärder möjliga. Utställningen handlade även en del om de personer som genom historien vigt sina liv åt att utforska dessa med minst sagt varierat resultat och framgång.

Luftballongmuseet är i första hand inget museum riktat till barn eller familjer men våra barn hittade en del de var nyfikna på ändå. Luftballonger fascinerar trots allt många och att få lära sig lite om hur de kan flyga, hur man styr dem och hur olika de kan se ut var spännande.

ballonnmuseum-augsburg-hangande-korg

ballonmuseum-augsburg-korg

ballonmuseum-augsburg-hands-on

ballonmuseum-augsburg-torn

ballonmuseum-augsburg-gastub

ballonmuseum-augsburg-utstallning

ballonmuseum-augsburg-farkoster

ballonmuseum-augsburg-andres-partyballong

ballonmuseum-augsburg-ballongfarare

6 kommentarer

  1. Wow! Jag tycker luftballonger är så otroligt vackra. Dessutom känns de lite gammeldags och det gillar jag. Varje vintervår i Gällivare kommer luftballonger från hela världen för att åka runt och tävla tror jag. Det är så vackert när himlen fylls av de färgglada ballongerna som flyger öven den vita snötäckta marken 🙂

    1. De är väldigt vackra, och fascinerande 🙂 Vi har stött på några gäng här i Bayern och det ser helt otroligt ut när himlen är prickig av luftballonger! 🙂

  2. Vilken tur att ni blev insläppta trots att det var stängt. Luftballongerna ser ut att vara hämtade ur en saga. Häftigt. Kram!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: