Månadens blogg i augusti –BLAND SKOG OCH HAV.

Idag rivstartar vi augusti med att presentera månadens blogg. Denna månaden har jag valt ut en blogg från norra delen av avlånga Sverige. Den heter Bland skog och hav och skrivs av Hanna Rödström.

Hanna är brandingenjören och bloggaren som bor i en liten liten by i Ångermanland. I sin blogg Bland skog och hav skriver hon otroligt fint om sin stora kärlek till landsbygden och friluftsliv. Hennes bilder i bloggen är mer än halva nöjet med att följa den, så himla fina. Naturen, ljuset och den lilla Västgötaspetsen Alva som skymtar till ibland är ögongodis för en utlandssvensk landsbygdsälskande friluftsmänniska som jag.

Som vanligt har jag ställt några nyfikna frågor till min månadsbloggare och när du läst klart dem och svaren tycker jag att du ska gå in och kika på hennes blogg. Där kan du räkna med att få dig en fin dos norrländsk sommar i bildformat.

bland-skog-och-hav-hjortron
Foto: Hanna Rödström.

Här kommer min lilla intervju med Hanna Rödström på Bland skog och hav. 

Berätta lite om idén bakom din blogg. Varför började du blogga?
Efter mina studier på universitet valde jag, en ung utbildad tjej, att flytta tillbaka till den lilla hemby på 25 personer i Norrlands inland som jag vuxit upp i. Att göra ett sådant val är tyvärr inte så vanligt och det är utifrån denna aspekt idén om min blogg växte fram. Normen är idag den att det är bara är förlorarna som blir kvar på landet och att det är i staden man ska bo om man vill någonting här i livet. Jag vill visa på något annat, inspirera och förklara att så inte alls är fallet. Landsbygden har så mycket att erbjuda men det är så få som ser det. Jag valde därför att starta min blogg, skriva texter och visa bilder från en underbar del av Sverige som faktiskt inte är i stadsmiljö, långt ifrån!

Vem vill du ska läsa din blogg?
Den som funderar och drömmer om att flytta till landsbygden ska läsa min blogg och såklart den som redan bor där. Jag skulle mer än gärna vilja att så kallade stadsbor läser min blogg för att få en bättre insikt i bla. hur ett liv på landsbygden faktiskt kan se ut och problematiken kring nedmonteringen av landsbygden.

bland-skog-och-hav-hanna
Foto: Hanna Rödström.

Vad skulle du säga att din blogg handlar om?
I stort handlar min blogg om mitt liv på landsbygden och det i sin tur innebär allt mellan himmel och jord. Jag försöker även hinna med att skriva inspirerande texter, däribland mina Landsbygdsporträtt där jag skildrar spännande människor som bor eller verkar på landsbygden. Tyvärr känner jag ibland att det är svårt att hinna med att skriva texter som innehåller mer åsikter och tyckande, texter som berör på ett annat plan. Det är dock ett mål för framtiden att kunna utöka det skrivandet!

Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag älskar att utöva friluftsliv på alla sätt och vis, och gärna precis bakom husknuten. Naturen finns här, så nära, man behöver inte åka långt för att uppleva det mest underbara. Kanske kan det vara en av de största fördelarna med att bo på landet? Detta speglas även i min blogg.

Vad läser du själv för bloggar? Har du några du vill tipsa om?
Jag fastnar för bloggar inom temat livet på landsbygden. Nu är det enbart två bloggar jag följer kontinuerligt, Jonna Jinton och Underbaraclara. Men dessa har jag i stort följt från begynnelsen skulle jag säga!

Till Jonna Jintons blogg har jag ett speciellt förhållande. Jag började läsa hennes blogg mycket tidigt, innan hon hade många följare, eftersom hon bor i en by intill min. Vid det här laget var jag iväg och pluggade men blev verkligen så inspirerad av henne. Kan en tjej från en Göteborg flytta till lilla Grundtjärn kan väl även jag flytta tillbaka till min hemby tänkte jag!
bland-skog-och-hav-supboard
Foto: Hanna Rödström.

10 kommentarer

  1. Det finns en fin & rolig sida på fb som heter ”Glesbygdsgirls”. Där kan man läsa det mesta från och om tjejer/kvinnor som ”bor på landet”. Intressant läsning för oss som lämnat storsta´n.

  2. Fint tips! Intressant att läsa Hannas blogg. Själv är jag en typisk stadsbo sedan 76 år, förutom barndomssomrarna i sommarstugan. Bodde under 30 år i en förort till Göteborg med radhus och villor, som var ganska lantlig när jag flyttade dit. Numera bor jag i en annan förort Västra Frölunda på 11:e våningen i ett höghus. Jag har dock en liten odlingslott som ligger väldigt fint i en dal med träd omkring. Där kan jag njuta av grönska och fågelkvitter samt trevlig samvaro med odlarkompisar.

    Din blogg är också intressant att läsa, tycker Birgitta.

  3. Kul med någon som flyttat ”hem” – kan tänka mig att det är en passande blogg även för oss som kommer från landsbygden/ett litet samhälle/norr. Jag är själv uppvuxen i Gällivare och har inte, efter år i olika städer och utomlands, inte haft en tanke på att flytta tillbaka, någonsin. Men folk fortsätter säga till mig ”säg inte det”… Och vem vet? 😉

    /Jennifer, just nu i Helsingfors sen ett år tillbaka

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: