I mysigaste cafégränden i Wien.

Innan vi for till Sverige för att fira påsklov åkte vi ju ner en runda till Österrikes huvudstad Wien. Det var en mysig stad som vi gärna återvänder till. Mycket tack vare de mysiga gränderna.

Skogsmänniska på äventyr i staden.

Jag gillar att vara ute, dricka te och tro det eller ej, ta det lugnt. Det där med utefik anser jag alltså vara en prima uppfinning som jag gärna nyttjar när jag är i en stad. För städer har ju trots allt sin tjusning även om jag i de flesta fall föredrar naturen. Att hitta en lugn innergård eller gränd med caféer i Wien var inte jättevårt och som vi fikade den helgen! Fikaransonen är förbrukad fram till sommaren ungefär.

Lugnt och tyst, bara några meter från en av de stora gågatornas sorl.
Några bord, stolar, en griffeltavla och fina människor.

Inte bara sötebröd på Wiens caféer.

Är man inte sugen på sötfika när man går på café i Wien finns det alltid lite annat, mellanmålsaktigt på menyn. Surdegssmörgåsarna med smör och hackad gräslök känner vi igen från Bayern, så himla gott! Ofta finns även varma smörgåsar, frukostmenyer, soppor och lite annat smått och gått beroende på tid på dagen.

Så himlans gott, i all sin enkelhet.
Det här mina vänner är Apfelstrudel, väldans gott det också.
Sa jag att jag gillar att dricka te? PS: Gärna i stora muggar eller glas.

Mysigaste lilla gränden.

Såklart nosade vi reda på några mysiga gränder att pausa i. Vi hade vår hund Chio med oss och hundar är alltid välkomna och inte alltför sällsynta på uteserveringar. På dagen fick hon fördiska våra skedar och på kvällen tog vi faktiskt med hennes säng och la under bordet så den gamla tanthunden kunde ligga mjukt och skönt medan vi åt middag och snickesnackade tills det blev mörkt.

Volontärarbetande diskare, aka Chio.
Den där fina som satt bredvid mig.
Mästerfikarna.

Vill du läsa mer om vår weekend i Wien, om caféfrukostar, takodlingar och roliga skyltar hittar du mina andra inläggen om Wien HÄR.

6 kommentarer

  1. Ser verkligen mysigt ut, och något för mig som älskar att fika:) Har varit på så många ställen men faktiskt aldrig i Wien, men det ligger på bucketlistan!

    1. Det är en väldigt fin och mysig stad som passar finfint att göra en långweekend i tycker jag så det tyket jag ni ska göra 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: