Ett paket från Amsterdam mot ett paket från Ingolstadt.

Jag är nog född med dörrarna öppna för diverse möjligheter som svischar förbi i tid och otid. Jag tycker otroligt mycket är spännande och hoppar på erbjudanden och möjligheter till höger och vänster. Ibland blir det lite mycket av det men när ett förslag från en annan utlandssvensk tjej dök upp på Facebook kunde jag inte motstå. 

Förslaget kom från en svensk tjej som bor i Amsterdam. Hon skrev i en av de Facebookgrupper jag är med i för utlandssvenskar att hon skulle vilja byta paket med någon i världen. I paketen man bytte skulle det förslagsvis ligga lite godis, kakor, kryddor, te eller andra speciella saker från regionen man bor i. Jag erbjöd mig på stört att skicka ett paket från Bayern! 

När vi kommit överens om hur mycket vi skulle handla för och hur mycket det fick väga åkte jag till affären och började botanisera för att hitta saker som jag inte trodde finns i Holland. När vi kom överens om budget och vikt förhörde vi oss även lite om vad vi önskade oss. Jag önskade mig lakrits och tulpanlökar, hon önskade sig lite allt möjligt och en magnet från Ingolstadt, det får hon. En salig blandning med Bayerska och/eller tyska saker lyckades jag efter några shoppingrundor att komponera ihop och lägga i lådan jag igår skickade norrut. I lådan ligger bland annat avslappningste med humle, choklad från Ingolstadt, miniflaskor med örtlikör, tysk surdegsjäst och torkade miniknödel med färskostfyllning. 

Delikatesser från Bayern.
Detta ligger i paketet på väg från Ingolstadt till Amsterdam.

Innan jag hunnit få iväg mitt paket kom paketet från Amsterdam fram till oss med en massa spännade saker. En stor påse underbar lakrits, en bit vakuumförpackad ost (som vi inte smakat ännu), kakor, praliner och ett smörgåspålägg mina barn blev helt till sig över, smörgåsströssel i olika smaker! Även en påse med jättefina tulpanlökar låg med i lådan. Det ska bli otroligt spännande att se hur blommorna de ger ser ut i vår! 

Delikatesser från Amsterdam.
Detta låg i paketet som anlände från Amsterdam.

Jag tror vi ska göra om detta. Är det någon av er bloggläsare som är sugen på humlete, choklad i lederhosenförpackning (eller något annat du vet finns i Tyskland) och vill byta paket med oss? Tyska Lebkuchen nu till jul kanske? eller kanske Glüweinfix? Har du ingen aning om vad som finns i affärerna här kanske du vill bli överraskad? Självklart får du lämna önskemål om du tex bara vill ha choklad, inget godis alls eller massor av bara en sak. Vi byter gärna paket med fler utlandssvenskar i världen. Bor du i Sverige kan du förslagsvis få skicka färdigblandade pepparkakskryddor, Salt & Blandat, saffran och hundbajspåsar (Dogmans extra tjocka) i ditt paket till oss. Annars är vi öppna för att prova nya, spännandeheter från hela världen! Någon som är på?

4 kommentarer

    1. Ja det var jätteroligt! Synd bara att jag nu blev tokkår i lakritsen som låg med i paketet 🙁 Får kanske byta paket med folk i Holland lite då och då med bara denna lakritssort i 😀

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: