Fotutmaning -10 resebilder.

Jag hittade en resebildsutmaning hos Linda som bloggar på Mary av Rövarhamn som jag tyckte verkade rolig att vara med på. Utmaningen går ut på att leta fram 10 resebilder som passar 10 förutbestämda teman och kommer ursprungligen från den finska resebloggen Rantapallo. Vill du vara med kan du lägga en länk till ditt inlägg med bilderna här nedanför och ”skicka vidare” på samma sätt.

Det är väldigt roligt att titta på bilder från våra resor och utflykter så jag har rotat i arkiven, valt ut bilder på respektive tema och här kommer mitt bidrag!

Bloggutm11. En flygplansvinge över ett disigt Venedig. Staden ser rätt märklig ut uppifrån med allt vatten och alla hus på 99,9% av ytan.


Bloggutm2
2. En misslyckad bild som blev bra. Denna bild blev mer misslyckad än bra, den var nog inte ens meningen att sparas tror jag. Jag fixade lite med kameran, testade fokus och allmänt experimenterade där på bron i Venedig. När jag upptäcker att det sitter någon vid brofästet som börjar ta kort på mig tillbaka blir jag så generad att jag snabbt går därifrån och glömmer radera alla testbilder jag tagit. Dålig bild men roligt minne 🙂

Bloggutm33. Resebilden man blir på gott humör av föreställer en strand på Naxos i Grekland. Minnet av doften av hav, ljudet av vågor och värmen från solen är vad jag behöver för att bli på gott humör. Denna strand använde jag drygt ett år senare som inre bild för att slappna av när jag födde barn.

Bloggutm44. Naturbilden är tagen på Island 2013 och föreställer geijsern Stokkur på Island tillsammans med ett av mina barn.

Bloggutm54. Jag tog en bild högt uppifrån på landskapet med vulkanen Etna i bakgrunden under inflygningen över Sicilien en disig morgon i Juli 2011. Samma vulkan som behagade spruta aska när vi skulle hem så all flygtrafik ställdes in.

Bloggutm65. Vykortsbilden är tagen i Bläsinge på norra Öland 2013.

Bloggutm77. Bilden på mitt resesällskap får bli bilden på denna gentleman som visade mig Islands vulkanlandskap utanför Reykjavik på Island i maj 2013.

Bloggutm88. Denna bild från Öland får bli min Njuta-under-palmen-bild. Vad gör man när det är klassisk svensk sommar, man är sugen på att bada men behöver typ mössa, stövlar och galonbyxor om man ska gå ut?

Bloggutm99. Den här gomorron-bilden är nog den bästa jag har i den kategorin. Den är tagen på La Plage Resort på Sicilien och jag kan nästan känna doften från träden och blommorna och höra havet när jag ser bilden. Jag måste nog åka tillbaka.

Bloggutm1010. Bilden på favoritstaden får nog bli på Barcelona. Havet, solen, alla roliga Gaudihus, god mat och fina parker gör att jag gärna kommer tillbaka.

14 kommentarer

 1. Vad kul att hitta den här bloggen – jag surfade runt bland resebloggar och kom av en slump in här. Har själv varit på en del av platserna du visar, t.ex. Island. Men jättefin stämningsbild är nog den från frukosten på Sicilien.

  1. Välkommen till min blogg! Bilden från Sicilien får en att känna som att det var nyss vi satt där och vräkte i oss färsk frukt bland gröna ödlor, rosa blommor och vackert hav 🙂

 2. Jag försökte kommentera nyss, men vet inte om det kom fram? Provar nu utan att ange webadressen men om du hittar den första kommentaren så godkänn gärna, så jag kan kommentera igen!

  Kul att du oxå hängde på den här utmaningen! Bra bilder på temat! Barcelona gillar vi oxå, och vi åker faktiskt dit på torsdag!

  1. Den första kommentaren verkar kommit bort i etern 🙂
   Ni hade också väldigt bra bilder! Barcelona har vi tom tänkt åka till med barnen. Strand, ”pepparkakshus”, linbana upp över hamnen till ett berg och ett stort Akvariemuseum måste ju funka även på yngre barn?

  1. Hade det inte varit för att det var typ omöjligt för min man att hitta jobb på Öland hade vi nog funderat på att flytta dit om vi flyttar tillbaka till Sverige! Jag kan inte riktigt sätta fingret på det fantastiska med Öland men fantastiskt är det helt klart 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: