Gata upp och gata ner i Wien.

I månadsskiftet april-maj var vi en weekend i Wien. Där mötte vi upp en kompisfamilj och gjorde Wien på vårt vis. Det innebar lek i lekpark, fika, besök på ett akvarium och inte minst vandring gata upp och gata ner. Det blev en väldigt trevlig weekend helt enkelt!

En mysig liten storstad.

I Wien bor ungefär 1,8 miljoner människor men känns inte särskilt storsdasaktig för det tycker jag. Nu kanske vi inte rörde oss i de mest hektiska kvarteren men det brukar ändå råda en viss stämning som känns i hela staden. Stämningen i Wien var ganska lugn, sansad och trevlig och det gjorde att jag kan tänka mig att åka tillbaka för att se mer av staden.

Sommarfint i april.

När vi besökte Wien de första dagarna i april kom vi från ett körsbärsblommande Bayern. Som tur var sken solen även i Wien och vi gick i t-shirt och njöt av värmen som även i Bayern varit lite snål denna våren. Wien visade upp sig från sin allra bästa sida med blå himmel, sol och trevlig stämning så vi jag kunde faktiskt inte annat än gilla staden. Jag är ju inte så mycket för storstäder annars.

Spanska ridskolan – nästa gång.

Den världsberömda Spanska ridskolan ligger i Wien och det hade varit väldigt roligt att se de vita lippizanerhästarna in action, men det fick bli nästa gång. Jag minns att jag har sett en föreställning med spanska ridskolan i Globen för måååånga år sen och var helt förundrar över deras lydnad. Så himla duktiga var de.

Minnena av de där vita, väldresserade hästarna som tillsammans med sina välputsade ryttare visade upp imponerande dressyrkonster sitter kvar än och jag skulle såklart vilja se dem igen. Ni hör ju, det samlas fler och fler anledningar att besöka Wien igen. Nästa gäng tar jag med mig någon som är intresserad av att titta på hästdressyrer längre än 15 minuter.

Att vandra gata upp och gata ner med lite fikapauser.

Våra barn är vana att vandra långt så dagspromenader på Wiens gator med lite fikpauser funkade finfint. Gatorna och trafiken i Wien kändes lagom intensiv och inte livsfarlig att röra sig med barn i. Sånt kan ju annars få ett föräldrahjärta att bli aningens stressat.

Det finns sen väldigt mycket caféer i Wien så fikahungrig behöver man aldrig vara medan man spatserar runt. Kruxet är mer att hejda sig och inte beställa in 3 tårtbitar eller bakelser var för att allt ser otroligt gott ut.

Vill du läsa mer om vår weekend i Wien hittar du inläggen under taggen

Wien

3 kommentarer

    1. Roligt att du också hann fatta tycke för Wien trots att du bara var där en snabbis 😊 Vi kan absolut tänka oss att åka tillbaka och fortsätta upptäcka staden.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: