Har ni fes … ja menar snö eller?

Det verkar som att det snöar hos mina läsare i Sverige, kan det stämma? Stora vita snöflingor fyller mitt flöde på Facebook och Instagram medan jag själv står mitt i hösten.

Vi verkar helt klart ligga en aningens efter Sverige i årstiderna här i Bayern. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt faktiskt, jag har bara konstaterat att det är så. Trots att Bayern faktiskt inte ligger så otroligt långtifrån Sverige så är det ändå relativt stora skillnader i klimat, soltimmar och nederbördsmängd. Till Bayerns fördel vill jag nog påstå i de allra flesta fall.

Det är som sagt fortfarande höst här och jag har verkligen försökt stanna upp lite ibland och se mig omkring, för jössaness så fint det har varit. Jag känner mig inte riktigt färdig med det där att ställa mig och kolla upp eller ut över lövträd i rött, gult och oranget. Kanske snart, när alla löven ändå har försvunnit, men inte än. Först då kommer jag vilja ha det där snöinbäddade ängarna och träden att gå bland för att känna hur ljudet inte studsar utan sugs upp av snöfluffet.

Barnen kommer att kasta sig ut till vår pulkabacke och vi har på skoj pratat om att vi ska sälja kååv mä brö på svenskt vis från vår campinggrill bredvid den vid fint väder fulla backen. Vi får se hur det går för entreprenörsfamiljen Edmark.

Men än så länge är det inte ens någon snö i sikte och jag som inte är ett någevidare fan av stadens alla ljud och sorl får vänta lite på det där ljuddämpande snöfluffet. Det är nog det mest underbara med vintern och snön, ljudet. Eller snarare det minskade ljudet. Kanske är den otroliga uppljusningseffekten snön har på utemiljön rätt go också när jag tänker efter. Tänker jag efter lite till så längtar jag nog efter lite snö trots allt.

Har du snö där du är? Hur mycket har det kommit och tror du att den kommer att ligga kvar till jul?

PS: Bilden på vår hund Chio är inte nytagen. 

11 kommentarer

 1. Så skönt att ni fortfarande bara har höst, även om jag förstår att snön har vissa fördelar.

  Här i Strängnäs har snön också kommit men, vis av erfarenheten, vet jag att den inte kommer att ligga kvar till jul. Vi bor bara cirka 8 mil från Stockholm och har ändå klarat oss från deras snökaos.

  Själv tycker jag vi kan snabbspola fram till våren – sån är jag. 🙂

  Korvförsäljning lät som en bra idé!

  1. Skönt att klara sig undan snökaoset! Blir det bara halvdant med snö och ingen kyla som håller kvar det håller jag med om att vi kan snabbspola lite 🙂

 2. Tycker absolut ni ska satsa på varmkorv med bröd försäljning i pulkabacken. Behöver ju inte vara grillad, kan vara enklare med kokt.
  Den dan vi får snö, ja då vete sjutton om inte världen gått bananas. Vi är nog för nära havsnivån och alldeles för långt söderut.

  1. Vi får se hur det går med den där korvförsäljningen tror jag 😉 Det finns ett himla kreativt driv i denna familjen så hux flux står man väll där och langar korv till gatans alla ungar!
   Det hade väll varit något det, snökaos i Portugal!

 3. Vi har massor i Helsingfors – och min grundinstinkt är att ”hej och välkommen vinter nu ser vi inte barmark förrän i maj” – men sen påminns jag om var jag är och inser att snön likväl kan vara borta om ett par veckor…. Därför har jag inte high hopes om att den kommer ligga kvar till julen (även om jag inte tackar nej till det!)

  Får se om den är kvar när jag kommer tillbaka från Indien i början på december! 🙂

  1. Där du kommer ifrån är det ju helt klart snösäkrare än både Helsingfors och Ingolstadt 🙂 Jag gillar snö men när det inte är tillräckligt kallt ställer det till med så mycket praktiska problem 🙁 Ingen snö alls eller så får det vara lite kyla som håller ordning på den 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: