Höstlistan – 11 frågor och svar om min höst.

Arbetet på Lanclinredaktionen går utåt sett lite segt, det är massor att göra bakom kulisserna. Jag planerar och fixar inför olika utbildningar jag ska hålla och vissa dagar känns det som att jag skriver 100 mail. Men det blir det ju inga blogginlägg av. Därför pausade jag lite för att berätta lite om min höst!

Hösten är egentligen inte min grej alls, kallt, blåsigt och blött. Eller så är det strålande sol och hela naturen osar av fukt och dofter från mossa och löv. Det gillar jag i ju och för sig. Hösten kanske inte är så dum ändå, om man han underställ och yllesockar på.

1 Vad lär du dig för nytt i höst?

Jag tänkte ge mig på att lära mig driva företag. Det har jag planerat och gjort research inför länge nu men snart så är det igång och oj så spännande det är.

2 Vilken mat lagar du i höst?

Jag älskar inte helt otippat att äta utelagad mat. Vi har en höstplan som innehåller Muurikka, eld och vardagsmatlagning i skogsdunge, vi får se vad det blir för maträtter. Kanske sitter du inte på något smarrigt tips?

Taccogryta kanske det blir någon kväll.

3 Vad dricker du i höst?

Hösten är den stora högsäsongen för te! Jag kan bälga i mig stora mängder te och nu när jag sitter vid datorn, funderar och skriver om det så saknar jag min gamla tevän och det Lussete vi drack i slutet på varje år. Du vet vem du är kära vän.

4 Vad gör du en regnig höstdag?

Igår levererades vinterns ved hem till oss så vi tände den första brasan i vår kamin, så galet mysigt! Det luktade björkved och fjällstuga i vår hem och barnens ögon timrade som på julafton. Elda och sitta vid kaminen är nog något vi kommer göra när det regnar småspik på tvären utanför fönstret i höst.

5 Hur klär du dig i höst?

Ullsockspoletten har precis trillat ned för mig efter måååånga års prat om det hos personer runtomkring mig. Jag fattar inte varför jag inte fattat grejen med ullstrumpor tidigare. Jag ska alltså köpa mig några olika sorters ullstrumpor i olika tjocklekar, prova ut några jag gillar och köpa fler av dem.

Nu kommer jag kanske inte bara ha ullstrumpor på mig i höst men det är det enda jag kommer på som kan vara av värde att nämna. Jag har ingen nytt fancy underställ eller nya magiska kängor som ger en känsla av att flyga fram i skogen.

Men nu när jag tänker efter så behöver jag dock verkligen ett par nya skogskängor efter att mina förra plötsligt fick flip-flopp-sulor och åkte i sopen. Men skogskängedjungeln orkar jag bara inte tänka på så det tar vi en annan dag.

Kängorna innan de blev flipp-flopp-kängor av dem.

6 Hur ser din höstfrisyr ut?

Ja du kära läsare, den är tämligen ruffsig. Efter att ha flyttat tillbaka till kalla norden efter några år i betydligt varmare Bayern har jag bestämt att den halvan av mitt huvud som varit snaggad ska få långt hår igen för att agera mössa. Det ser därför inte riktigt klokt ut just nu men jag blundar för det och skyller på höstvindarna.

7 Vilken träningsform väljer du i höst?

Väljer och väljer vet jag inte men oj så roligt det hade varit och komma ut och rida islandshäst i skogen. Luffsa fram på skogsstigar, tölta fram på grusvägar och stanna för att fika när fikasuget gör sig påmint. Det önskar jag mig i höst.

Doften av mossa, barrträd och häst … mmmm.

8 Vad läser du i höst?

Just nu läser jag en bok som heter Fjällgraven av Michael Hjort och Hans Rosenfeldt. Den handlar om mord, jämtlandstriangeln, fjällvärld, Blåhammaren, Sylarna och en polisutredning. Vi som varit och vandrat i området känner igen miljöerna och ortsnamnen vilket gör det ytterligare lite obehagligare. Boktips lite extra till mina vandringsläsare alltså!

9 Vad ser du för filmer/serier i höst?

Hm, vad ska jag svara här? Just nu har vi inte hittat någon serie vi kollar på så det blir inte mycket med det. Vi började kolla på House of cards men asså … jag pallar inte så fruktansvärda män som han det handlar om. Jag vet att det är fiction men jag har ju träffat liknande skithögar i verkliga livet så nej, det går bort för mig.

Så har du något bra tips på serie till mig, kommentera gärna! Jag ser inte det minsta lilla underhållningsvärde i våld så till exempel Game of Thrones går helt bort. Det ska gärna vara spännande och ha flera säsonger så man kan maratontitta.

10 Vad inspirerar dig i höst?

Det finns mycket som inspirerar mig i höst! Jag har några riktigt roliga projekt som har med mitt företag att göra. Jag ska även vara med och starta upp Friluftsfrämjandets utbildningar för verksamma pedagoger som heter Skogsmulle i förskolan här i regionen.

Men mest av allt inspireras jag av att tänka på stunderna som väntar med barnen i skogen, både mina egna och andras barn som jag träffar i olika grupper jag leder.

Att uppleva naturen tillsammans med barnen är inspirerande.

11 Vart reser du i höst?

I höst reser vi till Turkiet! Barnen är helpepp och vi vuxna tycker det ska bli skönt med lite semester tillsammans då årets sommar blev sisådär på den fronten. Jag jobbade hela högsäsongen och sen drog vardagen igång direkt. Jag ser god mat, ljumma kvällar, familjepromenader och hav framför mig inför vår resa till Turkiet.

Inte Turkiet men väl Kroatien när vi var där 2015.

Vill du se vad några av mina resebloggkollegor skrivit för svar på samma frågor kan du kika hos Travel on a CloudFantasy Dining, Resfredag och Come Fly With Me.

9 kommentarer

 1. Vad spännande de att höra mer om ditt företag under hösten. Det verkar bli en fullspäckad höst med många projekt och då kan det ju bli jättemysigt att sätta sig framför en brasa och njuta. Kram!

 2. Så roligt att läsa allas höstlistor. Laga mat ute är ju så underbart. Önskar jag gjorde det oftare. Renskavskebaben i tunnbröd vi gjorde senast i muurikka blev ju himmelsk. Tack för länk 🙂

 3. Spännande att ni åker till Turkiet! Jag har aldrig varit där, men Peter var där i två timmar för ett tag sen (och mms:ade mig en bild när han drack öl på ett 5-stjärnigt hotell ;))

  1. Ja det ska bli roligt tt besöka Turkiet igen, sist jag ave där var jag i Istanbul 🙂 Läste inlägget om Peters Turkietbesök 😉

 4. Vad roligt att du också gjorde en höstlista! Tack för länken till Travel on a Cloud.

  Grattis igen till beslutet att driva eget företag! Tror det kommer att blir oerhört bra. Så kul att dina tjänster och idéer efterfrågas så mycket.

  Jag håller med om att måltider utomhus är något alldeles extra. En gång var jag medförfattare till en bok om berg (bergarter, historia kring berg osv). Då kom jag på att vi skulle ha berg- och skogsrelaterade recept i boken. Jag var med vid provlagningen och det smakade himmelskt! Exempel: potatisstubbe med olika sorters rom, skogspannkakor med svamp och bergtunga med tallbarrs- och citronvinägrette.

  Önskar dig en fortsatt härlig höst och lycka till med alla projekt (inklusive den nya frisyren). 🙂

  1. Ja det är en lite nervös historia det där med företag men jag tänker att så många fixar det så jag borde också fixa det såklart, med lite hjälp så 🙂

 5. Vilken härlig lista. Och kul att du gillar te. Här i Turkiet så är dem galna i te, särskilt framåt höst-vinter-tiden. Vi åker och hälsar på min mans familj som bor inte så långt ifrån oss och det dricks te precis hela tiden. Jag lyckas få i mig 2-3 koppar medans de andra dricker säkert 5-6 stycken. Glasen är visserligen inte så stora men det räcker gott och väl för mig.
  Gillar du att läsa och se om antik historia så kommer ni älska Side (det tror jag ni gör ändå)
  Det finns massa ruiner och mycket att titta på. Ni åker dessutom bra tid för att just vandra runt, särskilt omkring gamla stan där apollotempelt finns, Det du såg på min blogg.

  Ha en riktigt bra höst och skön semester!
  Kramar Louise
  http://www.louiseiturkiet.se

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: