Idag är det Islands nationaldag!

Idag den 17 juni är det Islands nationaldag. Islänningarna firar idag att Island för drygt 70 år sen blev en republik och därmed självständiga från Danmark. Just 17 juni valdes för att Jon Sigurdsson, en isländsk självständighetsförespråkare fyllde år idag.

2013 var vi på Island och besökte de varma källorna, geysrarna, vattenfallen, Reykjavik, red på islandshästar och allmänt upplevde den karga miljön, det snabbskiftande vädret och den fantastiska miljön. En resa jag gärna skulle göra om, kanske på vintern nästa gång. När detta inlägg publiceras har vi startat en annan resa och suttit i bilen några timmar redan. Vi är på resa norrut. Inte mot Island utan mot Sverige för lite midsommarfirande, simskola, fiske, promenader ner till havet, naturfotografering, kompishäng, släkthäng och förhoppningsvis allmän avkoppling på fina fina Öland. Första andetaget när man kliver ut bilen och känner saltvattendoften är vad jag längtar efter just nu. Det får vänta tills imorrn, nu säger vi…

Grattis Island!

Stokkur

4 kommentarer

  1. Hoppas att allt gick bra med resan norrut. I går och i dag knallar vi runt och kollar allt som hänt sen vi lämnade Sverige, och det var faktiskt en hel del.
    Hälsa övriga familjen Andersson.
    Kram

  2. Trevlig Midsommar önskar vi från Korsika! (Och Island gillar vi! Vi var där för nåt år sen tillsammans, och dessutom bodde jag där ett helt år 1993… och pratar fortfarande språket någorlunda, även om en del fallit i glömska)

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: