Idag gästbloggar jag på bloggen Baking Babies!

Just nu är bloggvärlden full av kreativa julkalendrar. Lanclins följer du såklart redan men idag får du även gå in och läsa min lucka i Mia och Josefs blogg Baking Babies!

Det är en personlig, vetenskapsbaserad blogg om kvinnohälsa, familjeliv, bakning och mat. Det där med vetenskapsbaserad gäller nog förresten mest inläggen om kvinnohälsa och det är fysioterpeuten Mia i bloggduon som står för dem. Hon arbetar specialiserat mot kvinnor som är gravida, nyförlösta eller har gynekologiska problem och sitter på huuuur mycket kunskap som helst om magmuskeldelning, bäckenbottnar och förlossningsskador.

Bloggen är faktaspäckad med sina inlägg som lyfter olika ämnen inom kvinnohälsa och varieras med mer vardagsinlägg om mat, bakning och familjeliv. Mia och Josef har verkligen hittat sin helt egna kombination av röda trådar i sin blogg och den är så bra!

Mitt inlägg handlar varken om min bäckenbotten eller bakning, gå in och läs mitt gästinlägg på Baking Babies idag så får du se om vad.

BakingBabies-header

4 kommentarer

  1. Tack för ett intressant inlägg om jultraditioner! Jag blev nyfiken hur julfirande skiljer sig mellan Sverige och Tyskland i nutid. Är det stora skillnader i mat osv? Är det nåt från Sverige som du saknar extra mycket?

    1. Ja det skiljer sig en del men eftersom att jag inte är så förtjust i kött har jag dålig koll på äkta bayerska traditioner 🙂 Här är det nämligen mycket kött.
      Jag kommer inte på någon ”svensk” julmat jag saknar faktiskt. Jag gillar potatis och rödbetssallad, ha ha! 🙂 Och det finns här i Tyskland också 😉

    2. Glömde nämna att traditionerna med hur paketen levereras på julafton varierar över Tyskland. Här i Bayern kommer St Nicolaus i morrn och sen kommer Christkind (typ Jesusbarnet) och lämnar paketen i smyg på julafton 🙂

  2. Tack för svar, kul att höra! Spännande att traditioner lånas in från andra länder och görs om och sen kallar vi dem svenska.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: