Jag har backat för att ta sats.

Det har varit lite lugnt här på Lanclin ett tag men nu är jag tillbaka! Jag bestämde redan i december att bloggen skulle få det lite lugnare ett tag så att vi skulle ha tid att ordna med annat. Nu har det lugnat ner sig med husköp och annat och jag är tillbaka!

Att backa för att kunna ta sats.

Med vetskapen om att det skulle bli lite körigt i december och nu i början på januari så valde jag att sakta ner på arbetstempot med Lanclin några veckor. Jag valde helt enkelt att backa (eller snarare bromsa) lite för att kunna ta sats in i allt spännande och roligt jag ska göra 2017 med bloggen som grund.

Jag har kunnat släppa nästan alla tankar på inläggsidéer, bra motiv att fota, ny logga, förbättringar och förändringar jag vill göra och så vidare. Detta för att nu märka att saker och ting har landat, jag ser klarare på vissa idéer och de som inte var något att ha har glömts bort. Att backa för att kunna ta sats är en hejjans bra grej alltså!

Jag är inte gjord för turnélivet.

Att det skulle bli lite körigt nu de senaste veckorna visste jag ju som sagt och jag räknade ut att jag har sovit i 6 olika sängar under vår senaste Sverigeturné, det gillar inte min hjärna. Jag har i hela mitt liv gått mer eller mindre i sömnen i perioder och då extra mycket när mina rutiner bryts, det är mycket att hålla reda på och vardagen är så långt bort den bara kan. Att då dessutom styra upp en blogg då hade helt enkelt inte funkat för mig.

Ni kan ju bara tänka er vad min hjärna har hittat på för nattliga hyss ändå den senaste tiden. När det mesta vad heter rutiner har varit lite upp och ner medan vi varit på resa så passar den på, min hjärna alltså. Jag hoppas verkligen att den återgår till sin normala nivå av nattaktivitet, gärna lägre om jag får önska.

Med en dygnetruntaktiv hjärna.

Jag har under mina resor i både Uganda och nu i Sverige alltså gått extremt mycket i sömnen, galet irriterande faktiskt. Jag är otroligt van vid vad min dygnetruntaktiva hjärna hittar på för  knasigheter men ändå, det är så irriterande att den inte sover när den ska göra det. Att fippla med grejer, gå upp, klä på sig, tända lampor och väcka rumskamrater upp till fem gånger per natt är så opraktiskt.

Jag vet ungefär vad detta beror på och jag ska söka för det när vi kommer tillbaka till Sverige. Så länge försöker jag förebygga med att se till att mina vardagsrutiner följs, att inte gå och lägga mig för sent och minimera stress till ett minimum. Plättlätt med två väldigt aktiva barn, vems gener har de fått kan man ju undra.

En drös med inlägg i pipeline.

Imorrn när vardagen kör igång igen så ska jag sätta mig och fixa igång min nya dator jag tog med hem från Sverige. Det ska laddas över en del bilder, program och annat som jag behöver till bloggeriet, oj så kul det ska bli!

Tanken är sen att det äntligen ska börja komma inlägg om mina kvällar vid Viktoriasjön, sovande flodhästflockar i Nilen, betande giraffer, jagande lejon, klättrande leoparder, nätter i en hydda och ett bröllop med fantastiskt ugandisk dans. Bäst att sätta igång, hepp hepp!

Bilden på mig och flodhästflocken är tagen i Murchison Falls National Park i Uganda. 

12 kommentarer

 1. Jamen så länge du inte går ut naken så får du se det som positivt 🙂 Nä, jag skojar bara. Jag fattar förstås att det är galet jobbigt, irriterande och tröttande!

  Välkommen tillbaka förresten. Jag ser fram emot alla spännande bilder!

  Kram Lena

  1. Eftersom att jag är så frusen av mig är risken för att jag går ut naken typ obefintlig 🙂
   Det ska bli roligt att djupdyka bland alla bilder från Uganda och börja skriva inlägg om resan. Det blir lite som att uppleva allt igen då 🙂

 2. Så skönt för dig att landa igen efter så intensiv period. Din kropp verkar vara väldigt tydlig med vad den behöver.

  Jag ser fram emot dina kommande inlägg från Uganda. Bilden i det här inlägget är helt magisk ju!

  Åter igen, grattis till husköpet!

  Ha en fin söndag 🙂

  1. Ja min hjärna är väldigt tydlig i sitt språk, det gäller bara att lyssna och det är lättare sagt än gjort när livet dundrar på 😊 Knepet är att förebygga så att livet inte dundrar över en 😉
   Ha en fin söndag du också Eva!

  1. Så himla spännande är det nog inte egentligen Emma 😉 Jag har dock skrivit ett inlägg om en del drömmar som min hjärna hittat på, det inlägget får du hålla tillgodo med sålänge 🙂

  1. Tack Annika! Vi ser framemot att komma tillbaka till Sverige trots att det är lite vemodigt att lämna Bayern (läs Alperna) 🙂 Men i höst kommer jag ju kunna att vara med på lite events och sånt, det ser jag galet mycket framemot!

 3. Det är nyttigt att stanna upp och andas. Nu har du ju inte varit speciellt sysslolös, men man kan inte hinna allt.
  Även min blogg har varit i vila ett tag, flytt och annat stök har tagit all tid och ork. Men nu så är även jag på G igen. Efter andningspausen.

  1. Jo det är nog det, nyttigt att andas 🙂 Ska man kunna ha ett bloggande som håller i många år så måste man hitta ett bra sätt att göra det på som passar ens förutsättningar. Där ingår nog lite pauser när annat kommer emellan ibland 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: