Kollikok Skogsmulle!

Jag avslutar mitt gästspel i Sverige med att hålla en barnledarutbildning för organisationen Friluftsfrämjandet där jag ingår i ett av Region Östs utbildningsteam. Jag och min kursledarkollega har tillsammans med 14 trevliga blivande barnledare gått igenom det grundläggande man behöver för att känna sig trygg nog att leda en egen barngrupp i skogen. Helgens duktiga, blivande barnledare kommer att vara ledare för Knopp-, Knytte- och Mullegrupper runtom i Sverige i Friluftsfrämjandets regi.

Vi har sjungit, lekt, pysslat, lagat mat utomhus, pratat om hur man planerar ett terminsprogram, vad man skriver i informationsbreven till föräldrarna, hur man utgår ifrån barnens förutsättningar att upptäcka naturen och grundläggande ledarskap när man leder barn och deras föräldrar. Vi har också pratat mycket om hur man på olika sätt kan förmedla att naturen är en plats där man har chans att vila hjärnan och komma ifatt sig själv lite. Det krävs lite träning…

Jag är glad att få vara med och utbilda fler barnledare för Friluftsfrämjandets verksamhet. Det betyder att fler barn får chansen att komma ut och uppleva skogen, lära sig att känna sig trygg, vilja ta hand om den och djuren som lever där. Tycker du som läser detta att det låter intressant med Friluftsfrämjandets barnverksamhet (och bor i Sverige) finns mer information på Friluftsfrämjandet.se.

Det finns ett stort intresse för att vara med i Friluftsfrämjandets Knopp-, Knytt- och Mullegrupper runt om i Sverige men i många lokalavdelningar saknas det barnledare. Vill du också uppleva naturen tillsammans med dina barn och samtidigt ge fler barn chansen att komma ut i skogen ska du absolut anmäla ditt intresse som hjälpledare till din lokalavdelning. Som hjälpledare assisterar man den/de ansvariga och utbildade barnledarna för att prova på ledarrollen innan man går sin grundutbildning och sen får ansvara för sin egen barngrupp. Har du frågor kring detta får du även väldigt gärna höra av dig till mig. Jag svarar gärna på frågor om Friluftsfrämjandets barnverksamhet!

Här kommer lite bilder från idag.

 
I grytan ligger Tacco-grönsaksgryta till 16 personer.

Tacco-grönsaksgryta med taccochips, väldigt gott!

Växjös lokalavdelning har en jättefin grillstuga som heter Mulles kojja.

Växjö bjöd på underbart vårväder med sol.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: