Lanclinbarnen svarar på de 19 ”mammafrågorna”.

Kanske känner ni igen frågorna i detta inlägg från andra sociala medier för de har synts på bland annat Facebook. Det är 19 snabba frågor som ställts till mina barn och jag har skrivit ner svaren. Lite förvånad var jag nog att de på de flesta områden faktiskt har bra koll. Jag gillar lakrits, är snäll och gillar sjöar, berg och vandra.

Sen jag öppnade Lanclin för allmän beskådan så har jag inte låtit mina två barns tankar, göranden och mående få så stor plats. Jag arbetar under tystnadsplikt som förskollärare och det har känts fullt rimligt att tillämpa liknande tankesätt (om än inte fullt så strikt) gentemot mina egna barn.

Nu börjar de dock bli så stora att de kan bestämma en del av detta själva. De är till exempel väldigt gärna med på videoklipp för att berätta och visa för er vad de får vara med om. Ni kommer alltså att få se mina barn skymta förbi lite oftare än tidigare från nu och idag är det de 19 snabba frågorna det gäller. Här kommer de med barnens svar och mina kommentarer!

1. Vad brukar mamma alltid säga till dig?
-Älskling.
-”Hejdå, jag älskar dig” när jag ska gå till skolan.
Ja dessa ord säger jag nog många gånger per dag.

2. Vad gör mamma lycklig?
-Presenter, lakrits och saker.
-Karameller men inte vilka karameller som helst, lakritskarameller.
Nja, presenter i form av saker behöver jag sällan men lakrits, det tackar jag väldigt sällan nej till och det verkar de små livet förstått.

3. Vad gör mamma ledsen?
-Om jag och A bråkar.
-Om vi förstör något. 
Helt rätt uppfattat.

4. Hur får mamma dig att skratta?
-När hon säger knasiga saker.
-Om hon säger något roligt.
Jag verkar kunna säga en del roligheter ändå. Känns bra att veta när man står där och gapar på dem. 

5. Hurdan var mamma som barn?
-Hur ska jag vet det?
-Vet du det själv?
Nä, när de säger det så har jag kanske inte full koll, brukar man ha det?

6. Hur gammal är mamma?
-33.
-33.
Ja det stämmer ju så det finns inte mycket att kommentera.

7. Hur lång är mamma?
– Jag vet inte.
-2 meter.
Att uppskatta någons längd när man inte vet är svårt för en 7-åring. Han satte handen vid min mage, uppskattade det till en meter från golvet och att det var ungefär halva min längd. Då blev slutsatsen att jag alltså skulle vara ungefär 2 meter. 29 centimeter ifrån var bra uppskattat och beräknat tycker jag nog.

8. Vad är mammas favoritsysselsättning?
-Titta på sin telefon.
-Att gå på utflykt i bergen.
Japp, jag läser och lyssnar mycket på min telefon men att åka på utflykt till bergen är faktiskt ett gäng snäpp bättre.

9. Vad är mamma jättebra på?
-Att bestämma.
-Att jobba och ställa frågor.
Jag måste nog säga att de har helt rätt. Jag är bra på att bestämma, är en jäkel på att jobba om det är något som inspirerar mig och med min nyfikna själ måste jag ställa mycket frågor.

Linneas dykskola i Kroatien.
De hade ju kunnat svara ”Lära oss att dyka” men icke.
linnea-kickbike
Kanske inte något vattentät bildbevis men ändå.

10. Vad är mamma inte så bra på?
-Det vet jag faktiskt inte.
-Att åka nedför ramper med sparkcykeln.
Allt är ju relativt men jag vågade faktiskt att åka i en av ramperna härom dagen. Både modigt och skickligt om ni frågar mig, så det så.

11. Vad jobbar mamma med?
-Schulkindergarten.
-Förskola.
Schulkindergarten är som förskoleklass i Sverige men nej det jobbar jag inte med. Jag jobbar på en vanlig förskola, om än en friluftsförskola. 

12. Vad är mammas favoritmat?
-Det vet jag inte.
-Vitkålsgratäng.
Vitkålsgratäng är väldigt gott men kanske mer en favorit hos barnens än hos mig. 

13. Varför är du stolt över mamma?
-För att du ibland lagar mina favoriträtter.
-Vilken bra fråga, för att du är snäll.
Vissa vinner fina medaljer, vissa kan sjunga och vissa lagar sina barns favvomaträtter och är snälla. Jag är ändå rätt nöjd med min lott i livet och skulle inte vilja byta med varken medaljörerna eller sångfåglarna.

14. Om mamma var en seriefigur, vem skulle hon vara?
-Nya, Kais syster i Ninjago.
-Elastaflickan i Superhjältarna.
Känner bara till Elastaflickan och det känns ju helt ok att vara som henne faktiskt.
elastaflickan
15. Vad gör du och mamma tillsammans?
-Vi läser serietidningar.
-Vandrar.
Japp, det är det vi gör när vi umgås. 

16. Vad är likt mellan dig och mamma?
-Vi har glasögon.
-Ögonen.
Ja det stämmer ju och är helt rätt. 

17. Vad är olika mellan er?
-Du har en ring, det har inte jag.
-Vi har lite olika frisyr.
Helt korrekt observerat.

18. Hur vet du att mamma älskar dig?
-Ibland gråter du för att du inte kan visa hur glad du är. Ibland blir det så på vuxna.
-Du pussar mig och säger det.
Ibland har barnen frågat varför en del gråter av lycka, det verkar tydligen högst märkligt. Det kan jag hålla med om för jag har då aldrig gjort det. Det fascinerar tydligen och kanske önskar de att jag ska visa dem detta märkliga fenomen. Jag kan på sin höjd bjuda på att skratta så tårarna sprutar men jag tror inte att det gills.

19. Vad är mammas favoritställe dit hon gillar att gå till?
-Sjön och till bergen. 
-Bergen.
Ja det är helt korrekt uppfattat av mina barn. Jag älskar vatten och berg så det är nog där jag helst är. Sjöar kan dock gärna bytas mot hav men det är så långt dit här i Bayern så det tänkte de nog inte på.
bergen-hinterstein

10 kommentarer

  1. Vilka härliga svar. Du kan känna dej stolt som mamma till dessa underbara ungar. Jag känner mig lycklig långt in i hjärtat att vara farmor till dem. Kram!

  2. Så fint! Älskar att höra barns tankar, de är så rakt på sak ofta 🙂 Någon tänkte nog där att alla blir väl glad för presenter 😉 Och så härligt att det är så vackra ord som de uppfattar att de får höra ofta!

    1. Jo det brukar vara väldans spännande med barns tankar kring saker och ting 🙂 Jag borde ha blivit van efter att ha umgåtts så mycket med både barn på jobbet och mina egna men man slutar liksom inte att förundras. De är ju oftast väldigt mycket här och nu i tanken så jag är glad att det är de fina orden som ändå satt sig djupast och först kommer ut på frågan om vad jag ofta säger till dem 🙂

    1. Jo jag är nog en hejjans bra mamma 🙂 Även solen har ju dock sina fläckar men det verkar inte vara dem barnen kommer att tänka på först i alla fall 🙂

    1. Det är ju inte helt lätta frågor och eftersom att barnen ska svara det som de kommer på allra först så kan det ju bli svar man inte riktigt är beredd på. Skulle varit roligt och se om svaren blev andra om de fick frågorna av någon annan. Nu ställde jag dem precis så som de står i texten för att ”lura” dem lite att de inte handlade om mig som ställde frågorna. Intervjuteknik när det gäller barn är superdupersvårt men jag har gjort ett antal barnintervjuer genom åren så jag känner till de största fällorna 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: