Lanclins julkalender – Lucka 10

Dagens lucka är livsviktig! På riktigt faktiskt, för inget är så enkelt som att sätta på sig lite reflexer när en är ute i mörkret för att synas för sina medtrafikanter.

Som jag påpekat i tidigare luckor så är mina vintertips inte raketforskning. Vissa kan tycka att de är vanligt gammalt hederligt bondförnuft och det är det ju egentligen. Ändå verkar många sakna just bondförnuft när det kommer till reflexer, konstigt nog.

I vår familj är vi kanske överdrivet bonnförnuftiga på den här punkten. Här i våra hoods är vi allmänt kända som ”den där familjen som syns på långt håll när de cyklar till skolan”. Nåja, vi bjuder på det och tänker att det kan rädda våra liv bland alla galningar bakom ratten här.

Självklart är vi rädda om våra fina bloggläsare så snälla, använd reflexer hörrni!

Vad kör du med för reflexer? Har du fler förslag än de jag ger i klippet?

6 kommentarer

 1. Verkligen viktigt och verkligen logiskt egentligen. Men jisses vad få det är som inte har reflexer. Den här tiden på året så får man hjärtat i halsgropen många gånger när man kör bil i stan. De flesta svartklädda, utan reflexer, går rakt ut i gatan. Själv kör jag alltid med reflexväst när jag går ute i skymning och mörker.

  Kram Lena

  1. Ja det är fler än en gång man fått en halv hjärtinfarkt när någon plötsligt dykt upp i mörkret. Jag vet inte vad som är så svårt med att hänga ut en reflex ur fickan, sätta ett reflexband runt benet eller något. Reflexväst är oslagbart men det verkar svårt för många att ta på en 🙁

 2. Viktigt, jätteviktigt, dj-t viktigt! Jag får, som Lena, hjärtat i halsgropen när jag upptäcker att det är folk ute och går helt ”osynliga”. Jag har finfina reflexer som man knäpper på med så´na där vantspararknäppen. En reflexväst i bilen, om det skulle hända nå´t, är det väl lag på i Tyskland? Det borde det vara här också.
  Kram
  PS Den där ”Tannenbaum”-jingeln klingar i min skalle hela dagarna 🙂 : DS

  1. Japp det är lag på att ha reflexvästar till alla passagerare om något skulle hända så man blir stående på vägen. Väldans bra faktiskt!
   Tur att jag valde en jullåt iaf 😉

 3. Det är så mysko, i Spanien använder man inte reflexer. Jo, man använder ju västarna men inte för vanligt folk som är ute och spatserar. Har varit inne på det, att köpa hem ett gäng reflexer. För i Spanien hittar jag inga vanliga ”normala” reflexer.

  Jag kan ju nästan till och med tycka att det borde vara lag på att det på ytterkläder ska sitta reflexer. Gör man det snyggt är det ju inget som stör ens på en kappa eller skor och kängor. Hur svårt kan det vara, liksom?

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: