Lanclins julkalender – Lucka 5

Idag får ni ett nytt friluftstips i Lanclins julkalender. Det är ett jättebra vintertips, speciellt för små barnkinder när det blåser snålt.

Att vara ute med barn på vintern kräver att man som vuxen har lite mer koll än vanligt, speciellt för att undvika att barnen blir kalla. Många barn säger nämligen inte till när någon kroppsdel blir kall, inte ens iskall. Det tycker vi vuxna är märkligt eftersom vi själva kan klaga högljutt när fingrarna känns som istappar eller kinderna domnat bort.

Det gör långt ifrån alla barn och då gäller det att jobba lite förebyggande. Så idag får ni ett tips som såklart fungerar lika bra på barn som vuxna, vattenfri hudsalva att smörja ansiktet med. Fettet skyddar huden mot den torra, kalla luften och hjälper till att skydda mot köldskador.

Nu är inte alla barns (eller vuxnas) kinder lika känsliga så alla behöver inte smörja in sig när de ska vara ute och friluffsa sig på vintern. Men det kan vara bra att ha tipset i bakhuvudet tills den dagen då man stöter på ett par kinder som är röda och vinterfnasiga.

Vi kör med försvarets hudsalva för att den kommer i en smidig förpackning. Det går såklart bra med andra helt vattenfria feta salvor, huvudsaken är att den är just vattenfri. Är den inte det så fryser vattnet på eller i huden och det som var meningen att skydda gör skada istället. Tänk på att tex vaselin är uttorkande så välj inte det.

5 kommentarer

  1. Kul! Oj, vilket jobb som ligger bakom alla dessa luckor.
    Tack för fin katt-pepparkaksform som låg i min adventskalender i dag. Det passar bra, för alla mina andra pepparkaksformar hänger i en jul-mobil som jag har gjort. Visas på bloggen inom kort. Håll utkik!

    1. Ja, det ligger några timmar bakom att få ihop alla luckorna 🙂
      Va det verkligen en katt? Jag har för mig att det var en klänning 🙂 Ja ja, den funkar kanske som båda dera? 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: