Månadens blogg i november -LISAS VINTERLAND.

En gång i månaden utser jag “Månadens blogg”. De bloggar jag väljer ut är sådana som jag av vilt skilda anledningar själv tycker om att läsa och titta i. Därför vill jag dela med mig av dessa som tips till mina egna läsare. Det är bloggar från olika kategorier, skrivna från olika länder men alltid på svenska. Denna månad tipsar jag såklart om en vinterblogg!

I bloggen Lisas Vinterland skriver Lisa om allt som hör vintern till, plus lite till. Hon bor i Piteå och har bloggat om vintern och julen i ungefär 7 säsonger. Jag hittade hennes blogg när jag letade efter bloggar som skrevs från norra Sverige och där det kanske kunde dyka upp vackra bilder på svenska vinterlandskap. Kanske kan det ha varit att jag längtar liiiite efter julen också som spelade in…

Lisas Vinterland

Här kommer min lilla intervju med Lisa. 
Vad var anledningen till att du började blogga?

Den främsta anledningen var att jag hade ett sånt sug efter julen året runt i tonåren och det fanns ingen som riktigt förstod mig eller kände likadant i min omgivning. Jag kunde sitta och drömma om julen i juli månad när det var som varmast ute och kände först och främst att jag skulle ha behövt skriva av mig och ha en egen blogg för att få utlopp för alla julkänslor.  Jag hade följt en del julsidor innan som på den tiden var vanligare än bloggar, men när jag startade upp bloggen upptäckte jag att det fanns fler som kände som mig! På den tiden var vi inte fler än 15-20 som bloggade om julen så det blev en väldigt fin gemenskap.

Hur kom bloggnamnet Lisas Vinterland till?
Min blogg hette först Lisas Jul, men med tiden insåg jag att jag ville bredda bloggen lite mer och skriva om saker utöver julen, tex min stora längtan efter snön och visa vinterfoton från min by.

LisasVinterland1
Vad handlar Lisas Vinterland om?

Bloggen är mest aktiv under hösten och jag försöker följa årstidsväxlingarna och fokusera på nuet, hösten är en tid jag älskar och då blir det en del skrivierier om den stämning jag känner. När det närmar sig första frosten och snön blir jag otroligt taggad att sprida min lycka till alla mina läsare och jag hoppas att de som kanske inte får någon snö före jul i söder kan känna en viss stämning via mina inlägg och foton.  I november börjar det övergå till att handla mer om min personliga jul. Tidigare skrev jag en del komersiella inlägg om julnyheter men det har jag skippat denna säsong då det räcker och blir över hos andra julbloggare. Därför blir det mindre jul i september, oktober men desto mer i november och december.

Vad är det roligaste med att blogga?
Dels att få ha kontakt med många andra som känner likadant som mig, att dela stämningen. Men också att dokumentera minnen som man sedan kan gå tillbaka och läsa om.LisasVinterland2
Vilka sorters bloggar följer du själv? Har du några att tipsa om?

Jag följer inte så många bloggar själv längre, det blir en del julbloggar men när det nu är så många i den kategorin så håller jag mig till mina favoriter som jag kikar in hos då och då. Tidigare följde jag alla men tiden tog slut och då blev det svårare.

Här är en av mina favoriter:
Maries strålande Jul. –Hennes blogg är den mest personliga julbloggen tycker jag. Man får en härligt nostalgisk känsla på hennes blogg då hon tar med sig mycket från tidigare generationer och delar med sig av till oss läsare, som goda recept och stämningsfulla berättelser om hennes jular genom tiderna.


Nyfiken på vilka bloggar jag valt ut tidigare?
Månadens blogg i april –Bortugal
Månadens blogg i maj –Mattis blogg
Månadens blogg i juni –Lev mer på mindre
Månadens blogg i september -Minimalisterna
Månadens blogg i oktober -Vandringsbloggen.

4 kommentarer

    1. Ja vi är en hel del har jag märkt 🙂 De flesta bloggar ju dock inte och jag som bor en bit utanför München ser aldrig till någon IRL 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: