Månadens blogg i juni -LEV MER PÅ MINDRE

En gång i månaden utser jag “Månadens blogg”. De bloggar jag väljer ut är sådana som jag av vilt skilda anledningar tycker mycket om att läsa och titta i och vill dela med mig av som blogtips till mina egna läsare. Det är bloggar från olika kategorier, skrivna från olika länder men alltid på svenska. Denna månad tipsar jag om en finlandssvensk blogg!

levmer3Som månadens blogg i juni har jag valt landsbygdsbloggen ”Lev mer på mindre”. Där skriver
Maria Österåker om livet på gården utanför Vasa i Finland. Hon skriver om självhushållning, grönsaksodling, höns och väldigt mycket annat som hör till en medveten livsstil där alla resurser man har och får ska tas tillvara på bästa sätt utan att överkonsumera. 

Marias blogg ”Lev mer på mindre” är en avslappnad blogg där budskapet och kunskapen om vad man själv kan göra för att minska sitt avtryck på bland annat miljön står i centrum. Det är inte en blogg där flashiga bilder med stilleben och närbilder på sju sorters kakor, vajande gardiner och nyplockade, kliniskt rena morötter är frekvent förekommande, inte alls. Jag gillar Marias blogg som en kontrast till många andra bloggar jag följer med dessa fina och välkomponerade stillebenbilder. För de vajande sommargardinerna i kvällssolen och emaljdurkslagen med nytvättad småpotatis vill jag ändå se ibland.

Gillar du odling, miljöarbete på gräsrotsnivå, självhushållning och allmänna funderingar över vårt liv här på jorden kommer du att gilla Marias blogg ”Lev mer på mindre”. Klicka dig in och läs!

lev.mer.pa.mindre

Här kommer min lilla miniintervju med Maria Österåker
Hur långe har du bloggat?
Bloggen ”Lev mer på mindre” startade jag 2012. Innan dess hade jag sporadiskt bloggat med några andra bloggar som jag inte dock inte längre skriver på. 

Vad var anledningen till att du började blogga?
Jag tycker väldigt mycket om att skriva. Det har ju resulterat i några böcker, men jag kan ju inte skriva böcker jämnt! Så då är det bra att kunna få utlopp för sina tankar på bloggen. Sedan kan jag inte sticka under stol med att bloggen är ett verktyg för att synas. Jag fascineras av att kunna sitta i en liten by, i en liten röd bondstuga och ha samma möjligheter att nå ut som precis vem som helst. Det är t.ex. genom mitt bloggande som jag kontaktades av Norstedts förlag och de bad mig att skriva en bok om självhushållning. Vilken dröm! 

Hur kom bloggens namn till?
Lev mer på mindre är namnet på min första bok om självhushållning. Boken kom ut 2012 och gavs ut på eget förlag. Jag älskar att leka med ord och Lev mer på mindre är resultatet av en sådan lek. 

Är det din första blogg?
Nej, om jag kommer rätt ihåg är det min tredje blogg. Det är dock min första blogg som jag jobbat med i den här omfattningen. Den första startade jag bara för att förstå fenomenet. Den andra för att utveckla mitt sätt att skriva och den här som den plattform jag vill vistas på. 

Vad handlar din blogg ”Lev mer på mindre om”?
Min blogg handlar om att leva ett medvetet liv. Ett liv som du själv har valt utgående från vad som är viktigt för dig. Det handlar mycket om självhushållning i praktiken. Hur du enkelt kan fixa saker själv, men den har även mer djupgående tankar om pengar, miljö, konsumtion, hur vi förhåller oss till varandra etc. 

Vad är roligast med att blogga?
Det roligaste med att blogga är att få kommentarer och mejl där jag märker att jag faktiskt kan få någon annan människa att våga drömma, våga förverkliga, våga tänka efter och våga tro lite mer på sig själv och sin egen förmåga. Sedan är det ju det här med att skriva …

Vilka sorters bloggar följer du själv?
Bloggar där jag lär mig konkreta vardagssaker och bloggar som får mig att skratta. Jag
gillar hellre bloggar med ord än med bilder. 

Har du några bloggar du vill tipsa om?
Vilka bloggar jag läser varierar mycket efter behov och humör, men just nu är detta bloggarna jag kollar först. 

Ut i spenaten
Föreningsgatan 8b
Husmor Anna 
Agnes handmade 
Dalmatian mom 

Levmer2

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: