Månadens blogg i november – BOSSBLOGGEN.

Denna gången är månadens blogg i en genrer som jag inte följt någon i innan. Det handlar om ledarskap och bloggen heter … *trumvirvel* …  Bossbloggen!

Min bild av mig själv har hittills inte innehållit någon ledare. Men vänta nu, har jag inte gått en hel hope ledar- och instruktörsutbildningar? Har jag inte varit ordförande för en ideell förening, suttit med i föreningsstyrelser och lett kurser för både barn, ungdomar och vuxna? Är man inte ledare om man kan manövrera ett gäng barn i skogen? Jo det tycker jag nog.

Detta kom jag att tänka på när jag började följa Clara Löfvenhamns blogg Bossbloggen. Den handlar nämligen om kvinnligt ledarskap och jag undrar hur jag har kunnat missa att jag faktiskt är en kvinnlig ledare. Ja ja, nu vet jag det och kommer att fortsätta att följa Claras blogg för att utveckla mitt ledarskap och Clara själv och hennes vardag såklart. Det tycker jag att du som också gillar ledarskap ska göra!

Bossbloggen-clara-sitter
Foto: Zeynep Seitomer.

Jag har gjort en minintervju med Clara, den kommer här:

1. Berätta lite om idén bakom din blogg. Varför började du blogga?
Jag har egentligen velat blogga i drygt tio år men aldrig börjat eftersom jag inte visste vad i hela friden jag skulle skriva om. Så insåg jag för ett år sedan att det inte fanns någon renodlad ledarskapsblogg, framförallt ingen ledarskapsblogg som både har faktaartiklar och vardagliga blogginlägg. Så det blev startskottet till Bossbloggen! Eftersom jag då var mitt uppe i rehabiliteringen för min utbrändhet dröjde det typ nio månader innan jag kände mig frisk nog att lansera den. Men den var väl värd att vänta på – att blogga är bland det roligaste jag har gjort.

2. Vem vill du ska läsa Bossbloggen?
Kvinnor som är chefer eller vill bli chefer. Men även den som är intresserad av lära sig mer och prata om ledarskap i största allmänhet är givetvis också välkommen!

3. Vad skulle du säga att din blogg handlar om?
Bossbloggen handlar om hur du bäst kan leda dig själv och andra. Den är en mötesplats där vi tillsammans kan lära oss mer om affärsliv, karriär och personlig utveckling. Det gör oss till ännu bättre ledare till vardags och min vision är att det på sikt ska leda till fler kvinnliga chefer, mer jämställda arbetsplatser och lika löner för lika arbete snabbare än den utvecklingstakt vi har idag.

4. Vad läser du själv för bloggar? Har du några du vill tipsa om?
Alltså jag läser ju lätt över femtio bloggar (inklusive Lanclin såklart!). Jag gör det dock inte varje dag längre sedan jag började blogga själv. Gemensamt för de bloggar jag verkligen gillar är att de är genomtänkta, välgjorda och helst med bra bilder. Men om jag bara ska välja fem… Gah, vilken beslutsångest. Men OK! Några tips på drivna brudar att spana in är:

  • Carin H som skriver stilrent och ledigt om effektivitet.
  • Paulas blogg heter Ung & driven och det är precis vad den är, vilket jag gillar skarpt.
  • Frida G Svensson är en charmig tjej med en snygg blogg som skriver om ledarskap emellanåt.
  • Emilia Westerström har precis börjat om med sin blogg och det kommer bli en fröjd att följa den.
  • Paulina Gunnardo har ni träffat en del i Bossbloggen redan, hon är beteendevetare och skriver snyggt och läsvärt om vardagspsykologi.

Om jag får säga en till vill jag ha med Vegokäk också. Seriöst, jag gillar inte ens att laga mat men denna blogg är så snygg och bra att jag i alla fall funderar på att bli bättre på det.
Bossbloggen-Clara-utsikt

4 kommentarer

  1. Gillar verkligen dina Månadens blogg-inlägg! Så bra med en massa nya bloggtips! Och Bossbloggen låter ju intressant, även om jag inte kan räkna mig som chef 😉

    1. Så roligt att höra Helena! Clara skriver inte endast om chefskap utan också om att leda sig själv och lite allmänt vardagsledarskap också. En allmänt bra blogg helt enkelt 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: