Månadens podcast i september – ÖLPODDEN

Vad passar bättre än att välja en ölpodd som månadens podcast under Oktoberfestveckorna? Septembers podd heter därför Ölpodden!

Varje månad väljer jag ut en podd att tipsa mina läsare om. Tanken är att ni ska få följa med mig och glutta bakom kulisserna hos några av de poddar jag lyssnar mest frekvent på. Denna månaden har dock jag gjort ett litet undantag. Ölpodden har jag nämligen inte lyssnat så mycket på. Jag har lyssnat på avsnitten om hembryggning (för att jag är gift med en hembryggare) och ölbloggare (för att jag själv är bloggare) och tycker att den tar upp öl ur trevliga perspektiv. Är du ölnörd är detta definitivt en av de bloggar du måste lyssna på!

Programledaren för Ölpodden heter Christian Eikner och är till vardags barchef på Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm. Jag har gjort en liten miniintervju med Christian för att få en kik bakom kullisserna.

olpodden-CC

Här kommer den lilla intervjun med Christian från Ölpodden. 

Hur kom ni på idén att göra en podcast?
Idéen kommer egentligen från Henric Byström som är kommunikatitionschef på Carlsberg. Han ringde mig i april 2014, en månad innan restaurangen på Nya Carnegiebryggeriet skulle öppna, och frågade om jag vore intresserad av att vara värd för en ölpodcast. Jag minns den dagen väldigt tydligt för jag stod med ritningar och byggdamm upp över öronen och var milt sagt skeptisk till om jag skulle hinna göra annat än att starta restaurang. Ölpodden har dock blivit ett kärt projekt som är något av det roligaste jag har gjort.

Hur skulle du beskriva vad Ölpodden handlar om?
Ölpodden är en podcast om allt som har med öl att göra. Min tanke har från början varit att vara informativ utan att skriva folk på näsan. Känslan ska vara att man sitter på krogen och pratar med ett äng intressanta människor om öl medans man lutar sig tillbaka och tar en öl.

Vilka vill du ska lyssna på Ölpodden?
Alla som vill lära sig mer om öl, redan är inbitna ölfantaster samt de som vill lyssna på inspirerande och fantastiskt kunniga människor som brinner för den här branschen. Öl är något som många tidigare sett enbart som en rusdryck, men som nu har blivit en mer accepterad del av folks smakresa. För 25 år sedan fanns det 8 bryggerier i Sverige. Idag finns det fler än 250. Det bryggs hemma som aldrig förr och det startas ölfestivaler i hela landet. Öl har blivit en folkrörelse.

Har du några egna poddtips till Lanclins läsare?
Det finns ju ett gäng, men ska vi hålla oss till det ölrelaterade så blir det:

  • BeerSmith,
  • Ölkompassen,
  • Beer Sessions Radio,
  • Nerds on Draft.
  • Good Beer Hunting.

Ölpodden går även att följa på Facebook! Du hittar deras sida HÄR.


Vill du läsa om mina tidigare månadspoddar?

Månadens poddar.

2 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: