Meta i Byxelkroks hamn.

Några i min familj gillar att fiska. Meta, kasta och flugfiska, lägga nät, pimpla och allt sånt där som kan innebära att man fångar fisk. Vi packade därför med oss lite olika spön hemifrån Tyskland för att prova fiskelyckan i Byxelkroks hamn en dag medan vi är på Öland.

Jag själv är lagom intresserad av att fiska men följer gärna med ut eftersom att jag trots allt gillar att vara utomhus. Att fiska innebär ju dessutom alltid att man vistas vid någon form av vatten och det älskar jag. I hamnar brukar det ju även finnas sjöbodar och annat trevligt att fotografera så jag packade kameraryggsäcken och följde med.

När vi kom till hamnen var vi ensamma fiskare och testade lite olika platser. Ganska snart märkte vi att det nappade bäst längst ut på piren. Andra fiskare som kommit till där ute på piren tittade på oss med halvslutna ögon och rynkade ögonbryn medan vi fiskade upp fiskar på löpande band. När vi tyckte det räckte packade vi ihop och lämnade de bästa platserna som snabbt övertogs av någon av ögonbrynsrynkarna som nu såg gladare ut. Känns bra att göra människor glada ibland. 

Vissa tveksamheter rådde kring vilken sorts fisk vi egentligen fiskade upp. Efter att konsulterat både Google och livs levande fiskkunniga personer tror vi oss ha fått svaret via en efterlysning på Facebook. Det var med stor sannolikhet Ort vi fiskat upp, en fisksort jag aldrig hört talas om. Jag kan ju i ju och för sig inte så väldans många fler fisksorter än typ gädda, abborre, torsk, lax och flundra. Alla dessa finns ju dessutom i fler än en variant så jag kan inte skryta med några välutvecklade fiskkunskaper precis. Trevligt hade vi och mycket fisk fick vi. Jag skriver vi för jag råkar alltid bli första spöhållare när något barn ”bara ska gå och kolla lite där borta”. Något ska man ju ha föräldrar till tänker jag och ställer plikttroget upp.

Efter att ha rensats och piffats till med smör, dill och kryddor åt storfiskarna upp några av fiskarna. De smakade tydligen gott enligt de som åt upp dem. Jag själv offrade mig på en vegetarisk grönsaksbiff istället. Enligt mig passar fiskar bäst i havet.

havsmete
En av stormetarna.
IMG_3040
”Håll mitt spö lite bara mamma, ropa om jag får napp, lova det”
kajplats
Vädret är inte nådigt vid kusterna men skapar fina motiv.
sjöbod i Byxelkrok
Sjöbod i Byxelkroks hamn.

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: