Min födelsedagskrönika 2016.

En gång ingen gång, två gånger en tradition, eller hur var det? Förra året publicerade jag min första födelsedagskrönika, jag fortsätter i samma stil i år. För nu har det ju blivit en tradition, eller hur?. Here it comes!

Juni
I juni förra året vinkade Lanclin hejdå till WordPress gratisserver och flyttade till eget webbhotell. Medan jag höll på att fixa och trixa lite med koder och sånt råkade en liten kodsnutt hamna fel och hela fadderullan släcktes ner. Det löste sig till slut och när persen med bloggflytten var över firade jag med att testa alkoholfritt bubbelvin och åka på Sverigesemester och fira midsommar på Öland.

Efter midsommar hade vi en kort familjesemester där vi bland annat träffade släkt och vänner, besökte Bredsättra karamellkokeri och fiskade i Byxelkroks hamn. Sen tog Daniel med sig vår hund Chio och körde hem till Ingolstadt för att jobba.

Månadens blogg i juni var Lev mer på mindre.

IMG_1806

IMG_1708Juli
Efter att ha firat Midsommar och familjesemesterat lite på Öland så stannade jag och barnen kvar för att barnen skulle gå på simskola. Vi passade även på att åka ut och vandra på den fenomenalt vackra nationalparken blå jungfrun, en liten liten ö mellan Öland och fastlandet.

När simskolan hade haft avslutning så tog barnen och jag tåget till Köpenhamn där vi flög hem till Ingolstadt. Hemma i Ingolstadt började sen förberedelserna inför vår semester i Kroatien medan vi fick finbesök av vänner från Växjö. Med dem besökte vi Legoland här i Bayern, badade i sjön och hade allmänt galet varmt väder. Helt ljuvliga dagar på svenska med underbara vänner och underbart väder, vad mer kan man begära av livet?

Under juli hade månadens blogg sommaruppehåll.

IMG_2297
IMG_2265

Augusti
I augusti åkte vi sen på vår efterlängtade semester till Kroatien. Vi hade hyrt en villavagn på en stor camping vid havet på den kroatiska ön Krk och körde bil dit. Där badade vi i havet och i poolen, åt glass, kollade på fladdermössen i gatlyktornas sken och badade lite till. Ungefär hela augusti hade semesterprägel och i princip alla augustiinlägg här på bloggen handlade om vår semester i Kroatien.

Under augusti hade månadens blogg sommaruppehåll.

linnea-ater-glass-i-kroatien
IMG_2449

September

I september gjorde till slut vardagen anspråk på att få ta plats i vår liv igen och i mitten på månaden började vårt äldsta barn skolan. Det var såklart lite pirrigt och nervöst, mest för om vi hade förstått hela listan med skolutrustning som skulle skickas med första dagen rätt.

I september hade Svenska resebloggars nätverk en utmaning där vi som ville fick skriva inlägg på ett tema varje dag. Alla mina inlägg i utmaningen hittar du HÄR. De handlar om allt mellan hundbajspåsar och takvandring på takåsarna i Stockholm till Lederhosen och bokningsmissar, alltid med den röda tråden resor.

Månadens blogg i september var Minimalisterna.se.

runt-sjon-nypon16 runt-sjon-sept16
Oktober
I oktober hände det en massa saker. Vi var naturligvis ute och vandrade en del, vi firade Halloween på Sea Life och besökte Kindermuseum i München. Vi storshoppade pumpor att pyssla med och firade Chio som fyllde 12 år. Hemma i Sverige publicerade Smålandsposten en heluppslagsartikel om oss och här i Ingolstadt tuffade vardagen på efter skolstarten.

Månadens blogg i oktober 2015 var Vandringsbloggen.se.

IMG_3235
IMG_3462

November
I november besökte jag tillsammans med en kompis och våra barn den största modelljärnväg jag hittills sett, helt fantastisk! Det var ljud-, ljus- och rökeffekter så den lilla ministaden skulle se levande ut, väldigt fascinerande att titta på.

Den månaden firade vi St Martin, 1:a advent och att jag hade varit mamma i 7 år. Vi var även på en weekend i Berlin för att bl.a. fixa nya pass på svenska ambassaden och jag skrev ett roligt inlägg om att jag ofta minns mina knasiga nattdrömmar.

Månadens blogg i november var Lisas vinterland.

IMG_3693

berlinmuren

December
I december körde jag igång Lanclins julkalender som blev en succé! Varje morgon publicerades en ny ”lucka” som jag tillsammans med en hel hope duktiga bloggkollegor hemma i Sverige hade skrivit. Jag stod för de luckor där olika ”svenska” traditioners historia berättades medan de andra bloggarnas luckor innehöll julpyssel, julgodisrecept och ett och annat vegojulrecept. Detta blev väldigt uppskattat så vi får se om det blir en favorit i repris med nya luckor i år kanske?

Dagen innan julafton reste vi till Portugal. Det var vår första resa över jul och vi blev mer än nöjda! Vi hade en toppenvecka och alla inlägg om vår resa hittar ni under etiketten Portugal. Där hittar du inläggen om Morernas borg och Penapalatset i Sintra, Tjuvarnas marknad, det streetart i Lissabon och mycket mer av det vi upplevde under vår resa.

Månadens blogg i december var Santa Baby.

img_4436
Linnea på Morernas borg i Sintra
 

Januari
I januari hade vi besök av de tre vise männen och jag sålde min gamla trotjänarkamera till min mamma. Den månaden skrev jag det uppskattade inlägget Att uppfostra världsmedborgare, ett inlägg med mina funderingar kring hur våra barn kommer att uppfatta nationsgränser senare i livet. Jag skrev även lite om att vara invandrarförälder och att det sannerligen inte alltid är någon dans på rosor, om nu någon trott det.

Månadens blogg i januari var Den svenska pensionären i Berlin.

De tre vise männen

linnea-sefie-dbmuseum

Februari
I februari åkte jag till Sverige och köpte dubbelnougat. Jag passade även på att besökt en utsökt, liten men välsorterad Loppisbutik. Kanske var det inte bara enbart för dessa två saker jag åkte dit men slutresultatet av resan blev en hel del dirketimporterat godis och en och annan liten loppispryl till Bayern från Sverige. Här hemma i Ingolstadt sparades dock godiset som en skatt, vi hade fullt upp med att äta Krapfen i stället. Det är den tyska varianten på fastlagsbullar för semlor vet de inte riktigt vad det är för något här i Tyskland.

Månadens blogg i februari var Japanbloggen.se.

loppis-shopping

krapfen

Mars
Mars var en månad som bjöd på kontraster. Det var då jag beundrade Ingolstads fantastiska påskdekorationer och blev uppraggad av en T-rex, jag besökte det fd koncentrationsläger och en alpackautställning, fick jobb på en friluftsförskola och var gästbloggare på resebloggen Discovering the planet.

Månadens blogg i mars var Teknifik.se.

linnea-framfor-ostereierkunst

alpacka-brun2

April
April blev en månad med stark vardagsprägel och jag jobbade min första vecka. Det är aldrig fy skam det heller men lite uppgigandeheter behöver man ibland. Jag var förutseende och började månaden med ett uppiggande 1:a-aprilskämt om att de Bayerska renhetslagarna för ölen skulle komma att lättas upp. Kanske var det dock ingen annan än jag och Daniel som fnissade åt det skämtet men vad gör det, då gladde det i alla fall två personer. En till lite uppiggande sak var när vi hittade en gammal telefonkiosk med böcker på en skolgård, den var väldans spännande och fin! Sen mötte vi en ren med överbett, det var också lite uppiggande faktiskt.

Månadens blogg i april var Freedomtravel.se

skogsselfie

kinder-leseinsel

Maj
Maj var vår stora roadtripmånad för året tror jag. Det var då vi körde upp genom Tyskland, genom södra Sverige, över till Finland och tillbaka hem genom Estland, Lettland, Litauen och Polen. Vi hade en jättebra resa och träffade både släkt och en del vänner i Sverige och Finland innan vi for vidare och upplevde Baltikum och Polen. Alla de inlägg jag skrivit om platserna vi besökte och våra upplevelser finns under etiketten Roadtrip runt Östersjön. Där kan du läsa om allt från fiskelycka och kaxig tjädertupp i Finland till spegelsniglar i Riga och vita storkar i Polen.

Månadens blogg i Maj var Läsresan.

roadtrip-maj-16

riga-park-linnea-och-chio

Jag tackar livet och min lilla familj för ännu ett roligt och händelserikt år! I år fick jag vara betydligt friskare än förra och det är jag nog absolut allra mest tacksam för, förutom alla roliga resor vi upplevde tillsammans. Jag har inte hunnit tänka igenom så mycket vad jag önskar mig av kommande år men vår resa till Uganda vid årsskiftet är förknippade med så otroligt många önskningar att det kanske får räcka?

16 kommentarer

 1. Kul att läsa och se dina bilder!
  Fastnade speciellt för ölandsbilderna. Känns som hemma, eftersom jag/vi varit oerhört mycket på Öland sommartid och särskilt i norra delen.
  Grattis på födelsedagen! Kram ♥

 2. Intressant och händelserikt år! Även om september verkar vara lite uppochner, haha. (Dvs åtminstone jag ser september månads foton uppochner…) Uganda låter vaaansinnigt spännande och intressant! 🙂

  1. Just september var helt upp och ner så jag la bilderna så med flit, ha ha! Skämt å sido jag har haft problem även tidigare med att just dessa bilder ligger felvända för vissa läsare. Ska rätta till det så snart jag kan 😉

 3. Grattis i efterskott och OJ SÅ KUL att läsa årskrönika. Vilket härligt sätt att sammanfatta året som gått 😀
  Tror det är bland det bästa som man kan göra – både måands- och årssammanfattningar för det är så lätt att bara rusa frammåt och glömma allt fint man varit med om annars. Det är iaf sådant som jag kämpar med. Att stanna upp. 😀

  Allt gott!

  1. Tack så jättemycket Angeliqa! 🙂 Jag blev inspirerad förra året av en annan resebloggare att publicera min årskrönika på min födelsedag istället för runt nyår som ”alla andra”, det fortsatte jag med i år 🙂 Det har också varit ett sätt för mig att få en liten överblick över arkivet som vuxit med det senaste årets alla inlägg, tänka tillbaka och inse hur mycket och vad som faktiskt hänt. Riktigt bra faktiskt och det glädjen mig att läsa att du också gillade det 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: