Idag bjuder vi tyska vänner på fredagsmys – på en lördag.

Ikväll har vi bjudit hem en tysk familj på svenskt fredagsmys, fast på en lördag. I Sverige hade vi kanske blivit både kölhalade och satta i stupstock men här känner vi oss säkra, så vi gör som vi vill.

Vad tror ni att vi ska bjuda på då? Taccos såklart! Vi började med att spåna fram en ambitiös idé om ett svenskt julbord men sen … äsch det blir bra med taccos också. Helt ärligt så tror jag att vi är mer för taccos än traditionell julmat i vår familj så inte oss emot.

Sen var det ju säsongspremiär av På spåret igår och hade det varit textat på åtminstone engelska så hade vi kunnat klicka fram det och bänka oss. Men nu finns det ju bara svensk textning (eller?) och den hjälper våra tyska vänner föga tyvärr.

Huruvida vi sen ska bjuda bort våra svenska dyrgripar som ligger i olika gottepåsar ovanför kylskåpet återstår att se, måste fundera på den sakerna lite till. Kommer de att förstå storheten i Gott & blandat, turkisk peppar och Ahlgrens bilar? Om de inte gör det så har vi ju slösat bort våra fingodisar, och det vill vi ju inte.

Nä, vet ni va, de får nöja sig med svensk fredagstaccos, på en lördag. Någon måtta får det vara på svenskheterna faktiskt. Tänk om de blir överdoserade med svenskhet, det vill vi ju ute göra oss skyldiga till. Det svenska godisförrådet får stanna ovanför kylen, punkt.

Det kan vi ta fram när de gått hem, våra egna barn har somnat och vi klickar fram den där säsongspremiären av På spåret som vi missade igår. Trevlig lördag på er!

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: