Hejdå min gamle vän!

Jag har fotograferat allt mellan himmel och jord sen jag var 7 år ungefär. Min första kamera var en kompaktkamera (analog för kamerafilm) jag fick av min pappa när vi skulle vandra en vecka i Lapplandsfjällen. Jag har faktiskt kvar de bilderna jag tog och hittar dem då och då när jag flyttrensar eller rotar efter något annat i min fotolåda. Varje gång lockar de fram många fina och roliga foto- och friluftsminnen.

kameror på tjuvarnas marknad
Nygamla vänner till salu på Tjuvarnas marknad i Lissabon.

Sen den där första kompaktkameran har det blivit fler kameror. Nästa blev en lånad systemkamera som jag tog enorma mängder med foton på mina kaniner med. När jag fick min första digitalkamera 2002 var det mest hundar och natur som var mina motiv. Sen när jag fick barn har de förstås varit vanligt förekommande som motiv och eftersom jag är friluftsnörd blir det även väldigt mycket naturbilder. De allra flesta av alla dessa tusentals bilder har jag kvar i lådor, album, fotoböcker, USB-minnen och hårddiskar. Mitt liv är väldokumenterat kan man säga.

Den kameran jag använt de senaste 7 åren är en Canon 400D. Den har verkligen varit en riktig trotjänare, aldrig varit det minsta sönder och har snällt följt med mig på resor, vandringar, bröllop, dop, begravningar och diverse äventyr. Två människoförlossningar och några lammningar har den fått uppleva och hjälpt till att dokumentera till exempel. Den har hjälpt mig att ta mina första selfies, sett varma källor på Island, solnedgångar i Grekland och följt med till oräkneliga museer runt om i Europa. Den där kameran har verkligen fått vara med och sett mycket. Men…

Linnea fotograferar
En av mina första selfies, på ett B&B i Gamleby 2012.

Nu är det dock dags för oss att gå skilda vägar, jag och min kamera. Det känns lite svikaraktigt men jag känner att det är dags för mig att byta upp mig. Får man göra så med en vän som i princip varit med en överallt i 7 år? Får man sälja någon som varit till så otroligt mycket glädje till förmån för någon annan? En med Wifi, bättre ISO-kapacitet och möjlighet att filma?

Det får man såklart och jag vet att den kommer att få fortsätta att vara till glädje, tjänstgöra som bloggkamera och få fortsätta att avbilda ögonblick, men hos någon annan. Nu kommer den att få se fler knoppar och små plantor på våren, prunkande rabatter och trädgårdsland på sommaren och lövhögar och vinterförberedda trädgårdar på hösten. Min kära kära kamera ska bli en del av en trädgårdsbloggredaktion hos min mamma istället. Hejdå min fina och trogna vän!

7 kommentarer

    1. Åh, en GoPro-kamera har jag önskat mig ett tag men vet inte riktigt vad jag ska ha den till, ha ha 🙂 Den jag beställt nu är en Canon 750D.

    1. Jag blir också lite småpirrig av förväntan 🙂 Nya funktioner, inställningar och knappar som ska testat och provas. Hoppas nu lite på att jag kommer att utveckla mitt fotande så kameran inte känner att den är överkvalificerade för tjänsten som bloggkamera på Lanclinredaktionen 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: