Påskäggsletning i skogen med Friluftsfrämjandet Borensberg

Påsken har rullat på med sina dagar och övergår imorgon i påsklov för oss. Vi avslutade påskhelgen med att åka till Friluftsfrämjandet i Borensberg där påskharen tydligen hade värpt påskägg i skogen!

Kyligt och snöigt

Någon värme i luften va det inte och på grusvägen in i skogen hade vi kunnat ta oss fram med skridskor på, tjockt med is va det. MEN, gick man ur skuggan, ut i solen så va det helt underbart! Våren segar sig alltså fram genom Östergötland, sakta med säkert.

Vi tog oss genom skogen från grusvägen ner till Friluftsfrämjandet i Borensbergs mysiga basläger med vindskydd och grillplats. Där stod ledarna Helena och Louise redo att skicka ut oss på en runda med kluringar som skulle lösas för att få sista ledtråden till var vi skulle leta efter våra påskägg i skogen. Så himla bra och fint ordnat!

Rörelseglädje av bästa sort

Det är sånt här som jag menar lockar till allra bästa sortens rörelseglädje. Lite promenad, lite spontanlek, lite samarbete, lite uppför, lite nedför, lite böja sig och krypa och skutt av glädje när man hittar. Mer avancerat behöver det verkligen inte vara.

Ta chansen när andra ordnar det

Det här kan låta som världens snikigaste tips till barnföräldrar men passa på att vara med på sånt här när andra ordnar det! Många av oss föräldrar sliter häcken av oss för att få ihop livet och hitta bra aktiviteter våra barn tycker är roliga, som kanske även vi själva tycker är roliga, som ger frisk luft och en glad kropp och knopp. Då tänker jag att vi kan hjälpas åt att då och då komma på och ordna med sånt här, till glädje för alla. Det blir nämligen så fantastiskt mycket roligare när man gör det tillsammans.

Att haka på någon annans strå till stacken ibland

Det kan ju va himlens skönt att haka på någon annans initiativ ibland (eller ofta), eller hur? Jag är dock sällan särskilt uppstyrd likt denna välordnade påskäggjakt när jag ordna aktiviteter jag bjuder med andra familjer på. Jag har sällan med mig så mycket material ut i skogen utan låter naturen fixa det åt mig, så bekväm är jag.

Att ordna en sån här rolig jakt på påskägg hade jag alltså aldrig dragit igång utan är med  stor glädje med när andra ordnar istället. Då och då drar jag ju mitt strå till stacken ändå i vår gemensamma ambition att skapa mer rörelseglädje i naturen för allas våra barn, på våra egna olika sätt. Variation och mångfald är bra grejer även i detta sammanhanget.

Stort tack till Friluftsfrämjandet Borensberg!

Med det sagt vill jag rikta ett stort tack till Friluftsfrämjandet i Borensberg som ordnade dagens aktivitet för våra barn. Vi behövde komma ut, leka i skogen, umgås och få frisk luft och denna gången hakade vi på ert strå till stacken för att skapa mer rörelseglädje i naturen, stort tack!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: