Odlarglädje i storstan – takträdgårdar och blommor i Wien.

I mitt stora intresse för djur och natur är såklart friluftsliv en stor del. Men då en annan underkategori av mitt naturintresse är trädgård och odling brukar jag spana efter fina parker och trädgårdar när jag besöker städer.

Körsbärsblom i Wien?

Innan vi åkte till Wien för två veckor sen visade jag bilder från körsbärsblomningen i inlägget Körsbärsblommningen är igång i Bayern. I inlägget funderade jag över om det skulle finnas blommade körsbärsträd i Wien och det fanns det! Det jag hittade var kanske inte så väldans maffigt och när jag tänker efter så kanske det var ett äppelträd istället för körsbärsträd men fint var det i alla fall.

Det enda körsbärsträdet jag hittade, litet men naggande gott.

Påskförberedelser

Vårblommorna och påskpyntet stod som färgfyrverkerier i blomsterbutikerna, redo i sprida färg och vårkänslor hemma hos folk. Nu visste vi ju redan att vi snart skulle resa iväg igen och att släpa på blommor på tåget tillsammans med barn, hund, väskor och annat kändes inte aktuellt. Jag njöt, luktade, fotade och tog med mig minnet från denna otroligt mysiga blomaffären istället. Det räckte för mig och inga stackars växter behövde sätta livet till.

Jag älskar när de ställer upp allt såhär tillsammans så färgerna blir extra effektfulla.
Färgerna, dofterna, känslan av vår.

Inget parkbesök men cafébesök.

Slottsparkerna i Wien ska tydligen vara något utöver det vanliga men vi hoppade faktiskt över det den här gången. Vi strosade runt på gator och i gränder, fikade och lekte i en lekpark istället. Jag fick istället njuta av många av caféernas blomlådor och arrangemang. De var ofta riktigt fina och påkostade vilket gör väldigt mycket för helhetsintrycket när man fikar. Blir inte fikat extra gott om man har fina blommor runt sig?

Blomlåda
Många av Caféernas blomlådor var riktiga lyckopiller.
Medan en del körde mer på stilrent – kaktusar till exempel.

Trädgårdar bland taknockarna.

När vi hittade ett utkikstorn att blicka ut över hela Wien ifrån såg vi flera värdigt fina takodlingar och terassträdgårdar. Det måste ju vara drömmen när man bor i en stad, att ha möjlighet och tillgång till en så stor balkong eller terass att det får plast stora krukor på. Tänk vilken oas att gå ut att sätta sig i när man kommer upp från sorlet och bruset nere på gator och torg. Vardagslyx av allra högsta världsklass.

2 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: