Början på en upp-å-ner-vänd-flyttvardag.

Idag är det röd dag här i Bayern vilket betyder att vi är på sluttampen av en långhelg. Den där våren som nästan var sommar innan påsk kom av sig lite men blå himmel är det och solen har lyst på oss!

Den veckan som var blev lite av startskottet för en rätt så upp-och-nedvänd vardag som kommer att vara fram tills vi flyttar i början på juni. Det har bland annat varit flera visningar av vår lägenhet där vår hyresvärd visat runt presumtiva hyresgäster tillsammans med Daniel medan jag och barnen har åkt och handlat, och fikat.

Tyvärr har ingen av de 5 familjer som varit på visningarna anmält intresse för att ta över lägenheten efter oss så fler visningar lär det bli. Och fler turer till mataffären. Och fler fikor. Det går ingen nöd på oss men lite rörigt blir det och sen vill vi gärna veta huruvida nästa familj vill köpa det kök som vi installerat och vill lämna kvar.

Eh, va, köpa köket, kanske du tänker? I Tyskland ingår i regel inte köket när man hyr en lägenhet så det fixar man själv. Man flyttar alltså med sig skåp, bänkar, diskho, vitvaror, ugn och spis och hela alltet när man byter lägenhet, om det inte finns ett redan installerat man kan köpa såklart. Märkligt system tycker vi skandinaver men inte helt ovanligt ju längre söderut i Europa man kommer.

Vi som nu flyttar till Sverige, till ett hus med ett nyrenoverat kök (där vi inte behöver vårt måttanpassade minikök) vill allra helst inte behöva släpa med det i flyttbilen. Eftersom vi behöver köket in i det sista så hinner vi inte heller sälja det innan vi far. Och lämna bort det gratis vill vi verkligen inte.

Det löser sig säkert på något sätt och om inte så är det bara att gå ut bakom husen, ut på ängarna och njuta av allt det gröna en stund. Åkrarna har blivit grönfrodiga och i odlingsbäddar i trädgårdarna sticker lök, jordgubbsplantor, blommande bärbuskar och mycket annat upp nu. Morgondaggen gör det hela ännu finare!

4 kommentarer

  1. Även om det har varit skojigt att besöka er i Ingolstadt, så är det skönt att ni återvänder till Sverige snart. Här har våren äntligen gjort entré, och jag hoppas det håller i sig. Kram

  2. Hoppas att det löser sig på ett bra sätt med nya hyresgäster och att de behöver ett fint och måttanpassat kök.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: