Vår skog är full av snö!

Det är sportlov hos oss och de flesta i familjen är lediga. Häromdagen passade vi på att gå ut i vår snöfyllda skog i dagsljus och oj så fint, härligt och vackert det var. Vitt, fluffigt och alldeles ljust i hela skogen!

En vinter med snö – något att lägga på minnet

Eftersom att vi bor i södra Sverige är det inte helt självklart med en vinter som innefattar snö. Därför går jag nu, så fort jag är ute, runt och tar fina minnesbilder med min inre kamera. De bilderna är inte bara platta bilder utan innehåller även dofter, ljud och känslor. Dessa sparar jag och tar fram de år då vintern är så grön att man kan tro det är höst eller vår, smart va?

Naturlig ljusterapi

Det ljuvligaste med snö är att det blir ljust och helt underbart ljuddämpat i snöinbäddade skogar och landskap. Man blir liksom lycklig i hela kroppen när man kommer ut i en tyst skog med orörd snö som bara ligger där och är fluffig och gnistrande framför mig.

Trots att vintern inte riktigt är min bästa årstid så älskar jag årstidsväxlingar och tydliga skillnader årstiderna emellan. Är det vinter ska det alltså vara snö enligt mig, punkt. I år har jag dessutom investerat i flera ullunderställ, ullsockar och tunna vantar i ull att ha under de tjockare. Det har gjort susen för min kärlek till vintern!

Snöskog – en underbar lekplats

Sen är det såklart rätt kul att leka med snön också. Vi tog med vår galonmadrass ut i skogen, vandrade i varandras djupa fotspår och jag introducerade leken ”Snöduschen” för ett av mina barn. Kan liksom inte hjälpa det men att skaka mer flera kilo snö över sig är så himla roligt!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: