Varför alla dessa inlägg?

Den 1 Mars drog årets #blogg100-utmaning igång. Den går ut på att de bloggare som antar utmaningen ska publicera ett inlägg om dagen under 100 dagar. Eftersom min förmåga att inte ”hoppa på tåg i tid och otid” är kraftigt underutvecklad antog jag utmaningen så fort jag läste om den. Eller, jag funderade lite faktiskt (oj vad stolt min samtalstant på Teleborgs vårdcentral skulle blivit om hon visste). Jag funderade ut att…

…jag inte skulle slå knut på mig själv bara för att ”jag ska minsann vara duktig och klara det”. Alltför många projekt i mitt liv har gått överstyr på grund av den principen.

…detta skulle kunna bli en hjälp för mig som har stort behov av struktur i mitt liv. Jag lånar helt enkelt någon annans påhittade struktur, även kallad utmaning, följer den och ser om den passar mig. 

…det helst inte ska bli några panikinlägg som publiceras kl 23.56 med endast en rad i stil med ”Har inte kommit på något att blogga om idag och nu är jag för trött för att tänka, god natt”. Det ska ingå i rutinen att planera framtida inlägg lite och påbörja några om jag känner för det och hinner. Då kanske det slipper bli i sista minuten de dagar som livet inte vill som jag.

…blir det för mycket hoppar jag av och är nöjd med den tiden jag klarade av att vara med i utmaningen. Det ska vara roligt och stimulerande att vara med annars faller konceptet.

…det tvingar, på ett positivt sätt, min hjärna att tänka kreativt. Vad kan bli roligt att skriva om? Vad kan vara roligt att läsa om? Vad behöver jag för bilder? När passar det att skriva om vad?

…det inte gör så mycket om några inlägg då och då inte blir så bra. Jag är amatörbloggare och mina läsare är smarta nog att fatta att man inte alltid kan stava rätt, formulera sig bra och alltid skriva om intressanta saker. Vad ni tycker är intressant är ju dessutom antagligen rätt olika.

#blogg100 är alltså anledningen till att det sen 1 mars kommer dagliga inlägg här på min blogg. Hittills har det rullat på bra och inget inlägg har pressats fram på grund av mitt deltagande i utmaningen. Snarare har inläggsidéerna förökat sig utan ansträngning och utbudet av möjliga saker att skriva om har ökat och gjort bloggandet lättare.

Vill du se hela listan med de bloggar som deltar finns den på Bisonblogg.se. 400 bloggar av olika sorter är med. Allt från bloggproffs som marknadsför sitt företag till glada amatörer som jag finns med på listan. Supersmala bloggar om garn samsas med superbreda bloggar om politik, samhället och livet i allmänhet.

5 kommentarer

    1. Jag sitter bra och bekvämt på tåget just nu så jag har inga planer på att stiga av 🙂 Jag hoppas att livet är snällt med mig så att jag inte skumpar av bara!
      Tack för din kommentar.

  1. Det ska vara kul att blogga! Inget tvång, press eller annat baraföratt …….. Kommentarer gör en glad och inspirerad att fortsätta, eller hur?
    Kram

    1. Javisst är det såå mycket roligare om man får respons när man lägger ner tid på att skriva. Det behöver ju inte ens vara en kommentar om vad som står i inlägget. Ibland skriver jag bara ”Hej hej! här kommer en hälsning från Linnea som varit inne och läst lite idag”.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: