När vi såg Växjö Lakers möta Red Bull München.

För några veckor sen dök det upp ett erbjudande i en av Facebookgrupperna jag är med i för svenskar i Tyskland. Det gällde hockey som jag typ är ointresserad av men nu var det Växjö som skulle spela …

… så det kunde jag ju liksom inte bara scrolla förbi och strunta i. Det var Tysk-svenska handelskammarens Junior Chamber Club här i München som hade biljetter till Champions leaguematchen mellan Växjö Lakers och Red Bull München. Jag räckte snabbt upp handen och fick två biljetter.

Jag har aldrig någonsin sett en hockeymatch live så om det skulle vara premiär någon gång så var väll denna matchen bra att göra det på? Jag kan inte påstå att jag blev uppslukad av stämmningen, gick in i hockeybubblan och hejade och skrek som en galning men lite kul var det. Kanske läget hade blivit annorlunda om arenan var fullsatt?

Min koncentrationsförmåga så sent på kvällen är dock inget att skryta med så ibland frågade Daniel mig vad jag tittade på då spelarna inte hade varit på den rinkhalvan jag tittade åt på rätt länge. Det fanns ju så himla mycket annat att titta på! Publiken, hejarklackar, funktionärer, tränare, domare och en massa annat löst folk inne på arenan. Spelarna vet man ju ungefär vad de gör, jagar pucken och försöker få den i mål. Alla andra däremot, de kan ju hitta på lite allt möjligt skoj. Märks det att jag inte är hockeynörd?

Ja ja, det var roligt ändå och nu har jag sett min första hockeymatch, som slutade oavgjort. Lite hade jag nog sett fram emot den där obligatoriska högen vinnarna lägger sig i på isen men man kan ju inte få allt här i livet. Jag fick två gratisbiljetter, jag fick se ett gäng växjöbor och jag fick en kväll med min fina man, de är inte fy skam det inte. Det vill jag därför passa på att tacka Tysk-svenska handelskammaren JCC för!

Psst, notera att Münchens klack heter Nordkorven, eller? Sånt satt jag ock kollade på medan några nere på isen jagade pucken. Sa jag att jag inte är så hockeynördig?

lakers-münchen-uppstallning

lakers-münchen-ismaskin

lakers-münchen-innan-nedslapp

lakers-münchen-klack

lakers-münchen-nordkurve

lakers-münchen-paus

lakers-münchen-slutjumbotron

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: