We liebe Sverige!

Vi är kvar i Västergötland ett tag och roar oss kungligt. Skogspromenader i barrskog i hav av blåbärsris är vi inte bortskämda med sen vi flyttade till södra Tyskland. Att bara behöva gå en bit från huset för att hamna i den underbara miljön går knappt att värdera i pengar för en skogsmullefamilj som oss. Ni som bor i Sverige på heltid förstår inte hur underbart det är att kunna hitta en fin skog att gå helt själv i en stund eller två. Jag förstod det inte heller förens vi flyttade ifrån det! Nu vet jag EXAKT hur de tyskar, holländare och danskar känner när de kliver in i en svensk skog, känner doften och hör ljuden. Jag förstår dem av hela mitt hjärta att de är många som köper sig en stuga här eller rent av emigrerar. Någon gång i framtiden kommer vi att flytta tillbaka till Sverige men så länge njuter vi extra av de miljöombytena som blir några gånger per år.

  Ajj löv barrskog.

  Om några månader är det smockfullt med blåbär här. 

  Vem behöver konstgjorda lekplatser när det finns stora stenar att ramla ner ifrån?

 ”Familjen Edmark i solsken” kallar jag denna bilden. 

1 kommentar

  1. Visst är vår natur och allemansrätt ljuvliga! Jag njuter också av skogspromenader, har haft en kollega som kallat mig för skogstroll pga alla mina vistelser där… 😉 Trots det så är det säkert som du säger, att vi inte förstår lyxen att bara få vandra iväg in i skogen.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: