Linnebröllop – 9 händelserika år sen dagen vi gifte oss!

Idag är det 9 år sedan jag gifte mig med min Daniel. Det har varit 9 händelserika år som tagit oss genom det ena äventyret efter det andra. Hurra för oss att vi klarar det med sån glans!

Tiden går fort när man har roligt

Klyschigt och klämkäckt men sååå sant! Tiden har gått fort men jag anser mig numera riktigt bra på att stanna upp, ta inre mentala bilder av fina stunder och njuta av hur bra en har det när de där guldkornen dyker upp. Den där inre kameran är guld värd.

Inte för att jag någonsin tvivlat på oss men inte kunde jag nog föreställa mig allt vi fått vara med om tillsammans den där februari 2004 när vi blev ihop. Vår hund Chio var då valp och precis hemflyttad till mig i Gårdsby, en liten by utanför Växjö, och nu finns hon inte mer. Jag skriver det faktiskt inte med vemod utan mer som ett konstaterande. Livet händer, ger och tar.

Bröllopsdag på vårt eget vis

Den senaste tiden har varit väldigt intensiv för vår familj och inte blir det lugnare för att det snart blir sommarlov. Vi har flera små och stora äventyr i pipeline och närmst på tur står flotting på Klarälven i Värmland över midsommar. Vi valde därför att vara hemma och skrota runt i trädgården på vår bröllopsdag detta år då det ledigt på grund av nationaldagen.

När vi gifte oss hade vi faktiskt en tanke på att välja ett datum som troligtvis kommer att vara en ledig dag ett tag framöver. Det var ett smart drag av oss tycker jag nog allt. Det sket sig lite när vi flyttade till Tyskland och 6:e juni är en toknormal dag men nu är vi tillbaka i Sverige och kan åtnjuta den här lediga bröllopsdagen igen.

 

Tennbröllop nästa år

9  år i år och alltså 10 år nästa då vi således tydligen firar

tennbröllop. Då hoppas vi vilja och kunna fira lite mer, kanske med ett spännande äventyr? Vart tycker du vi ska åka och vad tycker du vi ska göra? Lite inspiration från mina läsare skulle vara jätteroligt! Vi vill nog åka hela familjen så något lagom krångligt, dyrt och spännande vill vi ha tips om.

16 kommentarer

 1. Grattis till er i dag! Och jag kan konstatera att vi gifte oss samma år fast en annan dag, vi valde Emma-dagen eftersom det även var det datumet vi träffades på för 30 år sedan i år!

  Ja, vad ska man hitta på då? Vi är rätt usla på att hitta på saker så det blir säkert ”bara” en middag på en restaurang vi gillar.

  1. 30 år, grattis! 😊 Vi brukar aldrig fira särskilt stort men när det är 10 år känns det som det behövs firas 😉 Eller så blir det som vi brukar säga när vi har svårt att bestämma oss; Vi kan ju alltid åka till Kalmar. Ha ha! 😀

   1. Men Kalmar är ju jättefint! Där har jag varit mycket då både mormor och farmor bodde där, mina föräldrar har sommarställe utanför, åt Nybro till.

    Mamma och pappa gifte sig i Kalmar Slottskapell 28 juli 1962. Det passade väl bra in i detta inlägget!

    Så helt fel är det ju inte att åka till Kalmar! 😀

    1. Nej det är därför vi ofta säger så, Kalmar funkar alltid! Fin liten stad vid havet och nära till Öland om man blir sugen på det 🙂

 2. Wow vad häftigt att ni har varit gifta så länge! Känns som att det är så många förhållanden som inte håller så länge så blir verkligen glad varje gång jag ser något som funkar 🙂

  1. Jo det är ju lite sorgligt att många går skilda vägar. Jag känner ganska många i min ålder (jag e 35) som hunnit skilja sig 🙁 Jag har dock inget smart framgångsrecept mer än att inte få panik om det inte är så bra en period 🙂

 3. Grattis! Fiffigt val av dag 🙂 önskar er all lycka i framtiden. Själv räknar vi ner till 10 år som gifta i Augusti. 10 år låter långt men som du skriver det går fort 🙂

  1. Grattis till er också! 🙂 Ja visst va det smart att välja en dag som antagligen kommer att vara röd i kalendern länge. Förhoppningsvis så länge vi lever 😉

 4. Grattis på eran dag !!!
  Inte ofta man läser att folks förhållande & gifte mål håller länge.
  Så grattis som fan 🌸💐💏

  1. Tack Emma! 🙂 Ja jag känner flera par som gått skilda vägar och det är alltid lite sorgligt 🙁 Vi har dock aldrig varit i närheten av skilsmässa och det är vi fasligt glada för!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: