Bila och åka färja med småbarn

Åka bil och äta mat
Första gången vi bilade upp till Stockholm och tog båten till Finland var storebor A 5 månader. Efter det har det blivit ytterligare 5 resor. Ju yngre barnen varit desto mer har de ju sovit så planeringen har lagts mycket efter det. Ju äldre de blivit, ju fler raster att släppa ut myrorna ur byxorna. Mat- och mellisplaneringen förändras också ju äldre de blir. När de äter ersättning, pulvergröt och lite smakisar av vår mat behöver man inte tänka så mycket. Man har med sig pulver, termos med varmvatten, flaska med kallvatten, nappflaskor, skål och sked. Då kan man stanna i vilken väggren eller på vilken rastplats som helst när det behövs. Frukt, riskakor och andra favoriter finns alltid med i bilen när vi stannar för mellisrast. När man kommer till båten finns det, i alla fall på Viking Line-båtarna, både buffé, alá carte och enkel buffé i lunchresturangstil. I denna finns även frukt, yougurtburkar, mjölkersättning på tetra ibland, mjölk och annat smått och gott som kan behövas om man glömt mellis eller frukost. Det vi upptäckte en gång var att de inte har vällingpulver i Finland, bara färdigblandade tetror att köpa i butikerna. De som inte köper tetror kokar tydligen egen välling.

Sova 

På Viking Lines båtar brukade vi be om en barnsäng att ha i hytten. Dessa är gratis att låna men går inte att boka i förväg och finns bara i begränsat antal. Dem ber man personalen som står i korridorerna och hjälper en att hitta rätt hytt att hämta. Det är resesängar i smalare modell som får plats på golvet mellan de nedre sängarna i hytten. Någon gång när vi åkt med båten har vi bokat hytt med dubbelsäng så storebror A låg mellan oss och lillebror S låg i resesängen. Numera bokar vi 4-bäddshytt så att alla får varsin säng.

IMG_7540
Tidsfödriv
Eftersom båten avgår så sent (ca20) brukar vi inte göra mer än att gå en runda i Taxfreen och sen gå och lägga oss. Ätit har vi ofta gjort innan vi kört ombord. Det finns både fina lekrum och ibland aktiviteter för barn på kvällen men på tok för sent för våra vanor. Åker man dagtur däremot är dessa lekrum räddningen! På sommaren när inga möten är bokade i konferensavdelningen görs detta plan om till lekland. Då har varje rum ett tema, typ TV-spel, bollhav, rita/måla, briotåg osv. Även babygym och bebisleksaker finns.
IMG_4781IMG_5970IMG_4763[IMG_4770%255B4%255D.jpg]

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: