Boktips: Gonatt alla djur – om ett tältäventyr med djurbesök

Det är något visst med att tälta. Det kan bli hur äventyrligt som helst! Här kommer ett härligt barnboktips om att tälta och vilja hjälpa djuren i naturen.

Gonatt alla djur – en bok av Lena Arro

De två vännerna Bubblan och Pärlan hämtar med sig sovsäck och kuddar, de ska ut och tälta. När mörkret faller på börjar det höras djur utanför. Ett efter ett knackar det på djur som gärna vill komma in och sova hos dem. Självklart vill de hjälpa djuren och släpper in dem i tältet. Till slut blir det ganska trångt.

En mysig berättelse om friluftsgemenskap

Detta är en av mina favoriter bland bilderböcker som rekommenderas för 3-6-åringar. Jag tycker att man kan börja läsa den tidigare än så för det är relativt lite text och bilderna berättar väldigt mycket. De fina illustrationerna, som är gjorda av Catarina Kruusval, är riktigt mysiga tillsammans med de fina texterna av Lena Arro.

Friluftsäventyr i bokform

Jag är otroligt svag för barnlitteratur på temat friluftsliv och natur. Denna bok fångar in båda dessa. Kanske skapar den nyfikenhet på det här med att tälta hos de barn som aldrig provat? Kanske skapar den igenkänning hos de barn som är vana tältare? Hur eller hur är det spännande att läsa om ett riktigt tältäventyr så summa summarum en läsvärd bok om vardagsäventyr för de yngre!

Hälsningar Linnea

4 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: