Det odokumenterade sommarlovet

Vi har sommarlov, ett underbart sommarlov. Den senaste veckan har vi mest bara haft just sommarlov och inte letat bra fotovinklar, redigerat podd eller bilder.

Eller i ju och för sig …

… besöket på Naturbokandeln i Stenåsa och Trollskogen i Böda kanske råkade bli lite dokumenterat för att eventuellt kunna bli blogginlägg. Men annars har vi mest inte gjort så mycket mer än badat i havet, träffat släkt och vänner och tagit det lugnt, med våra mått mätt.

Det har badats som aldrig förr detta sommarlov – kan det bero på värmen?

Bara när det är sommarlov

Vi har gjort sånt som bara går att göra när det är sommarlov och än är det inte över, den känslan är underbar. Vi har badat i havet efter läggdags, vi har ätit orimligt många glassar, vi har sovit en vecka i husbilen och vi (barnen) har tagit fler simmärken än vad jag lyckas minnas just nu. Sånt går bara att göra när det är sommarlov och som vi njuter! Vi njuter av det evighetslånga svenska sommarlovet vi inte var bortskämda med under åren i Tyskland.

Vår lilla lånehund Lisen har följt med oss.

Det är så svårt att låta bli

Som bloggare har man ruskigt svårt att låta bli att klura på nästa och framtida bloggartiklar. Nu bestämde jag för ganska längesen att någon livsstilsblogg skulle jag inte palla med. Att ha hela livet som potentiellt bloggmaterial kändes övermäktigt. Det fick, nu efter vår tillbakaflytt till Sverige, bli friluftsliv, resor och andra äventyr som fick bli bloggens huvudämnen. Det kändes rimligt, inspirerande och som outtömliga ämnen jag verkligen brinner för och ni som läser ökar i antal så jag fortsätter.

Att bygga hopp att cykla på i solnedgången – bara på sommarlovet.

Friluftsliv, resor och äventyr – en stor del av mitt liv men inte hela

Friluftsliv, resor och äventyr är visserligen en väldigt stor del av mitt liv men jag gör ju lite annat också faktiskt, ibland. Men det känns bra att vara helt ok med att utelämna det som inte har med bloggens inrikting att göra på listan över potentiella bloggämnen. Lanclin är ju trots allt inte en redogörelse över mitt och min familjs liv.

Det är mer som ett kikhål där du, när du behagar, kan kika in i vår vardag som råkar vara full av friluftsliv och äventyr. Vår förhoppning är att det ska inspirera dig att själv hitta på roliga saker, uppleva naturen på ditt sätt och tänka ”hur svårt kan det va med lite friluftsliv?”

Såhär glad är jag över solnedgångar.

Så mycket roligt kvar

En stor del av sommarlovet har passerat men än har vi skojigheter kvar. Vi får snart husbilsbesök från Tyskland och äventyrsbilen har bett om att få ta oss med på lite näräventyr i krokarna. Den där äventyrsbilen förresten, bästa fordonsköpet någonsin! Den rymmer allt vi kan önska för en lyckad semester, alla trivs som fiskar i vattnet i den och vi sover allihop som små barn. Den där investeringen som vi slog till på en solig dag i april visade sig vara en fullträff.

Det är lite som magi när vi börjar packa ut för att förbereda avfärd. Då smyger sig den ljuvliga semesterkänslan på och sprider sig i kroppen. Alla måsten från jobb, hus och annat skalas bort och kvar är vi och vår äventyrsbil. Denna sommar ser vi som en lära-känna-sommar tillsammans med husbilen men drömmar om nya spännande, vackra och äventyrliga resmål har såklart redan ploppat upp.

Nästa år har till exempel Daniel och jag varit gifta i 10 år och det tycker jag bör firas med en trip med äventyrsbilen till Norge. Barnen har ett återbesök till Island på sin önskelista och Daniel … ja han får hålla i hatten och följa med sin familj.

En av de magiska solnedgångarna på Öland.

12 kommentarer

 1. Låter som en härlig sommar! Tack för att du delar med dig av era äventyr! Och jag känner igen det där med bra fordonsköp! Snart 100 nätter i vår husbil i år och vi funderar på om vi kommer sova lika bra i sängen där hemma!

  1. Det är en underbar sommar 😀 100 nätter, grattis! Det kommer kanske ta ett tag att skola in er i hemmasängarna men det går nog. Annars får ni väll sova i husbilen utanför huset 😉

 2. Underbart inlägg!! ❤️❤️ Livet är tillför att levas, även fast de är kul att dokumentera och observera. Tycker det var så fint skrivet att ni tar tid tillsammans.

  Hoopas resorna skapar nya fina minnen🤗

 3. Det är väl jättebra att det dröjer med inläggen då ni njuter av livet. Det ska ju inte vara tvärtom, direkt.

  Skulle vara jättekul om du skev om Trollskogen. Jag var där när jag var barn och har minnen från det. Antagligen skulle jag i dag – 40 år senare – inte alls känna igen mig.

 4. Vad skönt ni har det! Tur med vädret detta långa sommarlov fick ni också. Husbil börjar låta mer och mer lockande, kanske skulle hyra för att testa?!

  1. Ja det är helt underbart även om jag då och då skänker en dyster tanke till de som mer direkt drabbas av torkan och bränder 🙁
   Jag tycker absolut ni ska hyra en husbil för att prova på, det kanske är något som passar er 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: