Flottning på Klarälven – årets första sommarlovsäventyr!

I ett samarbete med Barnens turistguide och Vildmark i Värmland kommer vi att åka på sommarlovets första äventyr – på Klarälven i Värmland. Det ska bli så himla spännande!

Midsommar på Värmland

Midsommarhelgen kommer alltså att spenderas i Värmland i år. Vi packar Äventyrsbilen och kör norrut på midsommarafton för att övernatta på Klarälvens Camping. Då är vi på plats på morgonen när vi tillsammans i Klarälven ska bygga ihop flotten av stockar vi ska färdas på. Bara det är ju ett äventyr i sig – att bygga sin egen flotte av stockar.

Det här blir ett äventyr som inte är likt något annat vi gjort innan. Visst har vi paddlat och så men att bygga ihop en flotte för att ge sig ut på en älv och sova över längs med den i tält på natten har vi aldrig varit i närheten av. Spännande värre!

Foto: Wolfgang Fuchs, Vildmark i Värmland
Foto: Wolfgang Fuchs, Vildmark i Värmland

En bit svensk kulturhistoria

I det kompendie som skickades ut när äventyret bokades står en massa viktig information kring säkerhet och hur det hela ska gå till. Det har jag såklart läst men fastnade mer i styckena med alla intressant fakta om Klarälven och flottningens historia på den.

Flotting av timmer är inte längre tillåten på älven så denna typ av ekoturism blir lite som att hålla liv i den delen av vår svenska kulturhistoria. Som kulturhistorianörd vill jag såklart gärna vara med och hjälpa flottingens historia att berättas och leva vidare!

Foto: Wolfgang Fuchs, Vildmark i Värmland
Foto: Wolfgang Fuchs, Vildmark i Värmland

Mina förväntningar

Det är alltid spännande att fundera på vad man har för förväntningar inför ett äventyr. Just detta, en flottningstur på Klarälven har jag svårt att visualisera så mycket kring vad jag kan förvänta mig. De är därför i stil med  ”En ny, mysig, stilla och lärorik naturupplevelse tillsammans som familj” – det tror jag är bra förväntningar.

Jag har sällan spektakulära och actionfyllda förväntningar då jag är mer av typen som gillar spännande, vackra och lågintensiva naturupplevelser. Nu hoppas vi bara på mestadels uppehåll och att solen vill göra oss sällskap – det skulle ge lite extra krydda till vårt första sommarlovsäventyr.

Det ska bli skönt att komma iväg efter alla avslutningar och ståhej här hemma. Ut i naturen, ut på älven, ut bland mygg, flytvästar, tältpinnar, stormkök och morgonte vid tältet. En bra början på en friluftsfamiljs sommarlov.

Vårt flottnigsäventyr på Klarälven kommer att vara en pressresa i samarbete med Barnens turistguide och Vildmark i Värmland.

10 kommentarer

  1. Det låter väldigt spännande. Jag funderar bara på en sak. Hur ska det gå att sova på en flotte utan skyddsräcke och du som går i sömnen. Daniel och barnen kanske får turas om att sitta på vakt hela natten. Har du tänkt på det?

    1. Vi lägger till på kvällen och slår upp tält för natten så det är lugnt 🙂 Jag är annars hejans bra på att simma så det hade nog ordnat sig ändå 😉 Jag är ju inte medvetslös när jag går i sömnen, ha ha! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: