På äventyr i nordöstra Östergötland – Kolmården och Arkösunds camping

I väntan på blogginlägg om helgens flottäventyr på Klarälven får du idag ett om när vi för några veckor sedan packade äventyrbilen och tog oss till nordöstra Östergötland. Strålande sol, varmt väder bjöds vi på och som vi njöt!

En magisk solnedgång

På Arkösunds Camping bjöds vi på årets första magiska solnedgång. Ni vet när den är sådär blodapelsinfärgad och nästan dallrande för att det är så varmt. Vi fick en av de få lediga platserna och kunde, medan vi njöt av solnedgången göra oss hemmastadda, laga mat och äta. Den lugna semesterkänslan spred sig i kroppen och köpet av husbilen kändes helt rätt.

Lugn och stilla camping

Campingen hade tydligen många säsongsuppställda husvagnar men få var i dem just denna helg. Så området var lugnt och stilla – perfekt för folkskygga skogsmullar som oss. Ingen kö till toaletter eller för att diska och inga skräniga ölfester på tomterna runt oss. Det var helt enkelt en lugn och trevlig campingupplevelse vid havet som bjöds och vi kommer gärna tillbaka fler gånger. Kanske är lågsäsong på campingar vår melodi?

Kolmårdens djurpark nästa!

Dagen efter vaknade vi på en lika stillsam camping som den var föregående kväll. Vi packade ihop, åt frukost, diskade och checkade ut – mot nya äventyr – Kolmårdens djurpark.

I år har vi årskort just där och har varit i parken flera gånger redan. Denna dag var som, de flesta andra dagar i maj i år, en riktig högsommardag. Varmt och soligt väder var det och djuren va rätt slaka. Det såg så himla skönt ut att sträcka ut magen mot gräset som brunbjörnen men jag fick nöja mig med fläktande vindar uppe i safariparkens linbana. Det var inte helt fel det heller och vilken utsikt det var när himlen var nästintill blå och man kunde blicka ut över grantopparna ut över havet. Sverige är så himlens fint!

Att strosa runt i sin egen takt

Det kan tyckas att vi är en familj av den aktiva sorten men någevidare action är vi sällan intresserade av. När vi är ute på äventyr vill vi gärna göra saker i vår egen takt, på våra villkor så som det passar oss. Denna varma dag som vi var på Kolmården verkade vi och djuren överens på den punkten – inget stress och härj här inte.

De enda uttalade önskemålen som fanns i sällskapet var att åka Delfinexpressen, äta mat och se rovfågeluppvisningen. Så det gjorde vi. Det blev en fin helg tillsammans som vi trötta och nöjda åkte hem från, redo för en ny skol- och jobbvecka.

11 kommentarer

  1. Åh, den bilden på brunbjörnarna som bara slappar är underbar! Hade gärna hängt där en dag och kikat på dem. Även jag älskar linbanan. Önskar att det fanns fler platser som kunde bjuda på linbanor med hejdundrande utsikt.

  2. Härligt dygn! Vi har inte hittat många campingar där vi känner att vi passar in. Ställplatser där en står på rad passar oss bättre, så roligt att läsa att ni fick uppleva en skön camping 🙂

    1. Nej vi passar nog inte in helt på någon camping heller men så visste vi nog att det skulle vara 😊 Vi är glada bara det är lugnt, stilla, fräscha servicehus och inte för mycket folk 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: