Månadens blogg i mars – FRILUFTSVEGAN.

Malin är relativt ny som friluftsbloggare men har redan hunnit inspirera mig massor med sin blogg Friluftsvegan! Som man kan gissa av namnet är hon vegan och äter och använder alltså inga produkter från djur. Vi är dessutom jämnåriga och kommer från samma kommun!

Våra vägar korsars igen.

Jag är ju uppväxt i Täby utanför Stockholm och gick alltså på högstadiet där. Det visade sig även Malin ha gjort, vilket jag kom på efter att inte kunnat släppa tanken på var tusiken jag hade sett henne innan. Vi gick alltså i parallellklasserna på slutet av 90-talet och nu korsades våra vägar på sätt och vis igen, genom bloggarna. Internet är en häftig plats!

Malins långvandring i USA.

Om några veckor åker Malin till USA för att vandra den 426 mil långa Pacific Crest Trail och hon kommer att blogga under sin vandring. Uppdateringarna kommer såklart göras när hon passerar städer för att bland annat ladda mobilbatterier. Jag ser väldigt tycke framemot att följa Malins vandring här hemifrån europa, ska du också?

Jag har intervjuat Malin med några frågor om hennes blogg Friluftsvegan. Här kommer den lilla minintervjun!

Berätta lite om idén bakom din blogg. Varför började du blogga?

Jag började blogga för att jag ville dela med mig av mina vandringar och min torkade mat. Jag har själv haft svårt att hitta information om vegansk vandringsmat, så jag har experimenterat mycket själv och ville dela med mig av de recept jag tycker blivit lyckade. Jag tycker också det är väldigt kul att skriva om mina vandringar och att få använda några av alla de tusentals bilder jag tar. Och så är det så himla kul när man kan inspirera andra till att ge sig ut i naturen.

Vem vill du ska läsa din blogg?

Alla som vill ge sig ut och vandra och vill ha tips och inspiration och de som är intresserade av att torka egen mat. Veganer som vill veta mer om hur det är att vandra som vegan, hur man undviker dun, ull och andra animaliska produkter och hur man gör med mat ute på tur.

Vad skulle du säga att din blogg handlar om?

Den handlar om mina egna upplevelser från vandringar jag gjort, om hur det är att vandra som vegan och om hur man kan torka sin egen mat.

Vad läser du själv för bloggar? Har du några du vill tipsa om?

Vill du följa med Malin på hennes vandring i USA hittar du hennes blogg här

Friluftsvegan.se

2 kommentarer

  1. Länk till hennes blogg?
    Jag tror att man måste vara väldigt kunnig i näringslära och (vegansk) matlagning för att kunna leva som vegan, särskilt om man ska ut på strapatser och måste få tillräckligt med näring i sig för att orka. Hennes blogg kan nog ge bra tips. Kram

    1. Jag tror inte att det är raketforskning att äta veganskt men de veganer jag känner till har otroligt mycket bättre kunskap om vad deras kropp behöver för att må bra och orka jämfört med allätare jag känner. Jag tror tex att veganer är mycket med medvetna om vad de EGENTLIGEN stoppar i sig jämfört med allätare som moffar i sig saker till höger och vänster utan eftertanke 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: